måndag 11 januari 2016

Argumentera engelska

Många översatta exempelmeningar innehåller argumentera – Engelsk -svensk ordbok och sökmotor för engelska översättningar. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Ett argumenterande text (argumentative essay) på engelska , där eleven argumenterar för rätten till abort (abortion).


Sökte efter argumentera i ordboken.

Klicka på länken för att se betydelser av argumentera på synonymer. I förväg vill jag att ni har läst igenom detta inlägg och sett filmen. Lektionstid kommer vi arbeta med detta på engelska.


Jag kommer att hjälpa er med ord och med exempel på hur det blir på engelska. Vi kommer först att skriva tillsammans i klassen och sedan när ni kan det skriver ni enskilt. Ordbok resultat hittades för.


De argumenterar om oljepriset. Det engelska språket omger oss i vardagen och används inom skilda områden som kultur, politik, utbildning och ekonomi.

Jag ska ha ett argumenterade tal på Fredag på engelska. Kunskaper i engelska ökar individens möjligheter att ingå i olika sociala och kulturella sammanhang och att delta i ett globaliserat studie- och arbetsliv. En argumenterande text på engelska där eleven argumenterar emot dödsstraff. Eleven tar här ställning för att denna påverkan är något dåligt och något som kontaminerar det svenska språket.


Exempel på onödiga ord som lånats in ges, och eleven menar att engelskan i svenskan nu har blivit en pandemi. I en argumenterande text är målet att - i skriven form - övertyga läsaren att din åsikt är den rätta. Oftast görs argumenterande texter i Svenskakurser, men kan även förekomma inom andra (så som Engelska eller Samhällskunskap). Det finns många olika åsikter man kan välja att argumentera för, och.


Det ska vara 3-minuter, jag ska argumentera om något och hålla argument samt motargument. Flera i vårt företag möter multikulturella situationer som ofta hålls på engelska. Vi känner att det saknas utbildning, träning och erfarenhet i att hantera engelska som ett främmande språk i olika situationer i det professionella livet. Det kan handla om att argumentera för sin sak eller en förhandling.


Argumentera kan man göra muntligt, som i en diskussion eller debatt. Men man kan också skriva en argumenterande text. Välj en tes som tar utgångspunkt i temat, och skriv en argumenterande text där du redogör för ditt ställningstagande.


Skriv 200- 2ord på engelska.

Fokuspunkter: Gå närmare in på ämnet och få med dig läsaren. Engelska - Exempel på bedömda elevtexter Här ges exempel på bedömda autentiska elevtexter som illustrerar betygsnivåerna E, C och A för Engelska 6. Underlaget för exemplen är uppgiften Temptations , där eleverna kunde välja mellan ett utredande ämne (Innocent Fun or Dangerous Possibilities?) eller ett argumenterande ämne där det fanns flera olika valmöjligheter. Att skriva uppsats (på engelska ) Planering är A och O! Här följer ett förslag på arbetsmodell när du fått ett ämne att skriva o Tänk! Vad skulle man kunna skriva om och varför? Kasta ner alla idéerna som börjat flöda på ett papper (brainstorming) Läs igenom idéerna och fundera på vilka som är.


Idag, fredag, berättar Mall Stålhammar, professor emerita i engelska vid Göteborgs universitet, om sin nya bok Engelskan i svenskan på den pågående Bok- och biblioteksmässan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg