tisdag 19 januari 2016

Leva med bipolär sjukdom

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Att lära sig leva med bipolär sjukdom. Bipolärguiden är utvecklad för personer med bipolär sjukdom , deras familj, anhöriga och vänner. Guiden ger vägledning, råd och praktiska verktyg som kan vara till stöd i vardagen.


Men om bipolär sjukdom har drabbat dig, antingen som patient eller som anhörig, bör du ändå känna förtröstan i att tusentals människor med samma diagnos lever meningsfulla och produktiva liv. Det kanske inte alltid är lätt, men att leva med bipolär sjukdom innebär inte att du måste ge upp dina drömmar och mål.

Duktiga, kreativa och engagerade i det de gör. Listan är lång på olika kända vetenskapsmän, kompositörer, konstnärer med mera som har levt eller lever med bipolär sjukdom. Både anhörig och den bipolära tro att det skall bli som vanlig, som det var innan man blev sjuk men så blir det inte! Jag lever sunt och tar hand om mig själv.


Han berättar att han valde att sluta med sin medicin för bipolär sjukdom för nio månader sedan. Det är det som verkar fungera för mig. Therèse om fördelarna med att leva med bipolär sjukdo”Jag får superhjältekrafter! Ofta blir frågan varför har jag fått bipolär sjukdom och hur kan jag leva med bipolär sjukdom ?

En psykisk sjukdom kan innebära ett stigma för många därför är det viktigt att man tar reda på så mycket det bara går om sin sjukdom. Omgivningen har oftast svårt att förstå vad en psykisk sjukdom är och hur den påverkar en person. Läs om Tove och Arvid som båda lever med bipolär sjukdom.


Tove Lundin bokade tid hos studenthälsan och det blev startpunkten för en lång resa, via psykiatriska akutmottagningar, utredningar, psykologsamtal och mediciner. Bipolär sjukdom innebär att du är manisk och deprimerad i olika perioder. Däremellan kan du må bra och leva som vanligt.


Du som har bipolär sjukdom behöver söka vård eftersom sjukdomen kan göra att du ibland mår mycket dåligt. Du kan få behandling som hjälper dig att må bättre. Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället. Många dagar orkar den drabbade jättemycket men vissa andra dagar går det knappt att ta sig upp ur sängen.


DEPRESSIVA tillstånd är oroväckande vanliga. Att leva med depression och bipolär sjukdom. Det beräknas till exempel att mer än 3miljoner människor över hela världen lider av allvarlig depression, ett tillstånd som karakteriseras av känslor av värdelöshet och tomhet och förlorad livsglädje. Tre till fem procent av alla vuxna i världen drabbas1.


Såväl män, kvinnor som barn kan få sjukdomen. När Rebecca Anserud var år insjuknade hon i en depression och åren därefter pendlade hon mellan maniska faser och djupa depressioner.

Det går absolut att jobba om man lever med bipolär sjukdom – det går till och med riktigt bra så länge man accepterar och hanterar sjukdomens biverkningar. Och i det stora hela kan man inte bara leva ett normalt liv trots att man lever med bipolär sjukdom – det går att leva sitt drömliv tack vare bipolär sjukdom. När hon var år insjuknade hon i bipolär sjukdom , livet raserades för henne då. Personer med diagnosen måste ständigt förhålla sig till sjukdomen , även under friska perioder, visar en avhandling skriven av psykiatrisjuksköterskan Marie Rusner. Bipolär I sjukdom är lika vanligt hos män som kvinnor medan bipolär II sjukdom är vanligare hos kvinnor.


Förekomsten av bipolär I med depression och mani någon gång i livet är ca av befolkningen. De övriga bipolära diagnoserna är vanligare och olika undersökningar tyder på att det är 2- av befolkningen som har någon av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg