fredag 8 januari 2016

Ica sortiment och inköp

I ICAs sortiment finns numera vår egen färsk svensk ICA Mjölk och ett helt nytt sortiment av glutenfria. Vi berättar också mer om vårt eget kött. Storhandla direkt från soffan och få mer tid över till annat. Här väljer du smidigt vilken butik du vill handla ifrån.


Du väljer bland butikens lokala sortiment och beroende på vad din ICA -butik erbjuder kan du sedan hämta upp dina färdigpackade kassar i butik eller få dem hemlevererade direkt till dörren.

I ICA Sverige ingår utöver dagligvarubutikerna, ICA Special, som arbetar med inköp och försäljning av non-food samt driver försäljningen av non-food i Maxi ICA Stormarknad. AI ska göra Ica smartare – planerar sortiment och inköp. I år dubblerar Ica sina it-investeringar. Bottar automatiserar flödena, planeringen blir bättre med AI och satsningen på e-handel fortsätter.


Och just nu testar vi robotar ute i butik också”, säger nye cdo:n Jan Prokopec. I rollen samverkar du med många olika funktioner för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ICA att ha det mest attraktiva erbjudandet på marknaden. ICA har egna kontor i Hongkong, Shanghai, Vietnam och Bangladesh.

Verksamheten går under namnet ICA Global Sourcing och där arbetar närmare 1medarbetare som är experter på inköp , kvalitet och socialt ansvar. Genom att finnas på plats i Asien kan ICA bättre kontrollera varornas kvalitet och övervaka vägen från producent till konsument. Andreas Sbrodiglia har utnämnts till ny direktör för sortiment och inköp i ICA Sverige.


Han efterträder Nina Jönsson som valt att lämna ICA. Andreas kommer närmast från egen konsultverksamhet och har en lång och bred erfarenhet från såväl detaljhandeln som seniora befattningar inom leverantörsledet bland annat på Semper och Arla. Dagab ansvarar för att Axfoods sortiment , inköp och logistik ska fungera optimalt.


Som supportbolag har Dagab en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment och inköp till lagerhantering och distribution. Prisvärt sortiment utifrån efterfrågan. Det är på Dagabs inköpsavdelning allt börjar. ICAs hållning: ICA ser positivt på MSC-märkningen och även på KRAV-märkt fisk. I det centrala sortimentet accepterar ICA endast fisk som har grönt och gult ljus i Världsnaturfonden WWFs fiskguide och rekommenderar alla fria ICA -handlare att följa samma regel vid egna inköp.


Med ICAs egna varor får du bra mat till bra pris. Vi vill att du lätt ska hitta det du behöver och få inspiration i vardagen. Du ansvarar till exempel för att samla in intern och extern data, strukturera och analysera informationen samt presentera insikter och rekommendationer, arbeta med verktygsstö stötta inköparna och hålla utbildningar.


Inom inköp är arbete med produkters värdekedjor, råvaru- och prisutveckling är en viktig del i arbetet. Vi söker en nyfiken och driven verksamhetsexpert till Inköps kompetensområde på Sortiment och Inköp.

De fristående ICA -handlarna äger och driver butikerna själva men har avtal med ICA Sverige om bland annat gemensamma inköp , logistik, marknadskommunikation och butiksutveckling. Space manager ansvarar över att ta fram ett rekommenderat sortiment till butik och slutgiltig placering i hyllan. Vi söker nu en Space Manager till Spaceteamet inom Sortiment och inköp. Vi introducerar en ny mer kundfokuserad organisationsstruktur, nya agila arbetssätt och vi kommer att ha ett ännu större fokus på datadriven analys.


Vill du vara med på vår spännande resa och forma framtidens ICA ? Vi söker dig som har höga ambitioner och som brinner för att utveckla både dig själv och ICA. Här hittar du livsmedel och hushållsprodukter för alla lägen, kött, mjölk, ris och pasta. ICA Supermarket är den mellanstora ICA butiken för alla vardagens inköp.


Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna. Nedan visas ett exempelutbud. ICA -kortet – Sveriges populäraste förmånskort. Med detta medlemskort får kunden bonuspoäng på alla sina inköp i någon av ICA -butikerna, och utöver detta erbjudanden och rabatter på produkter såväl som resor och konserter.


Handla Kök online från din lokala ICA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg