tisdag 28 maj 2019

Takmassa papptak

Hela proceduren upprepas och armeringen överlappas varje gång med till cm. Det övre lagret takmassa stryks ut med långa borsttag så att ytan blir så slät som möjligt. Takmassa är en kallflytande, fiberarmerad asfaltprodukt. Den används för renovering och uppfräschning av gamla asfaltbaserade tätskikt som fortfarande är täta.


Bruksanvisning Borsta ytan ren från lösa partiklar och smuts. Laga vid behov eventuella skador med Asfaltkitt.

Förbehandla ytan med Trebolit Asfaltprimer för bättre vidhäftning. Välkommen till Mitt Biltema. Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en. Underlaget ska förbehandlas med Icoflux Primer. Bitumenbaserad fiberarmerad takmassa för läggning av fogfria tätskikt vid renovering av papp- och plåttak.


Kall massa som inte behöver värmas. Utseendemässigt finns risk att den behandlade ytan kan brunfärgas, det försämrar dock inte takets funktion eller skydd. Skyddar och konserverar, men lagar inte trasig papp.

Underhåll ditt papptak regelbundet så håller det längre. En enda strykning brukar räcka för att ditt tak ska fungera bra i flera år till. Efter torkning strykes taket med Isola Takmassa. På horisontella papptak med vattensamling där ingen avrinning sker, skall konditionen på pappen noggrant undersökas. För att underhålla taket rätt måste man veta om det är av tjärpapp eller asfaltpapp eftersom de kräver olika produkter.


Tjärpapp är numera rätt ovanlig (här är det asfaltpapp). Renovera papptaket med Hagmans Takmassa. Skip navigation Sign in. This video is unavailable. Lägger du takmassa på papptaket med några års mellanrum kan du ha kvar ditt tak betydligt längre tid än annars.


Gör en första strykning efter cirka tio år så får pappen det skyddande lager som gör att den behåller sin smidighet i flera år till. Den skyddar och konserverar, men lagar inte trasig papp. Våt takmassa kan avlägsnas med vatten. Det har uppstått ett stort hål i papptaket efter ett beslag som höll fast en regel. Här kan det tränga in vatten som ställer till med stora skador.


Hålet lagas med väv som trycks ner i ett tjockt lager takmassa och efteråt täcks med ytterligare massa. Används för att grunda gamla och uttorkade papptak före renovering med Isola Takmassa.

Appliceras med asfaltborste, roller eller gummiskrapa. Papptak bör ej högtryckstvättas med vatten. Mycket uttorkad papp bör förbehandlas med Auson Takprimer.


Vi rekommenderar ej strykning av platta papptak där ingen avrinning sker och vattenansaming uppstår. Jag köpte ett hus med platt tak och ett gammalt papptak som såg lite slitet ut. Nästa vinter sprack taket och jag fick en läcka in i garaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg