onsdag 15 maj 2019

Kärlek mellan föräldrar och barn

Kärlek mellan föräldrar och barn

Det sägs att de första barnbarnen får oss att förstå riktig kärlek. Det är ett band som går långt utöver blodsbanden, och det är en union mellan två generationer som kommer att lämna ett permanent avtryck. När barnbarnen anländer formas nya relationer mellan föräldrar och barn. Så vill även föräldrar till barn med funktionsnedsättningar ha det tror jag.


Som sagt, relationer är knepiga men de flesta av oss vill ändå leva tillsammans eller i alla fall älska och vara älskad av någon annan. Man vill vara en familj med kärlek och ljus i hemmet. Föräldrarna kan lyckas med att skrämma barnen till att göra precis vad de vill på detta sätt. Men detta beteende kommer att skapa en låg självkänsla och bitterhet.


De placerar barnen i en väldigt komplex situation: kärlek och hat på samma gång. De kommer även lära sig att vara rädda. Kärleken mellan människor kan ha många olika ansikten. Inför Alla hjärtans dag vill jag dröja vid en form av kärlek som jag fått rika tillfällen att reflektera över som både pappa och barnläkare: förälderns kärlek till sitt barn.


Här är föräldrarna tillgivna, men vet inte hur de demonstrerar det. Det resulterar i mindre kontakt och avsaknad av empati för barnen. Därför uppstår ett visst avstånd mellan föräldrar och barn.


Det är också viktigt att komma ihåg att föräldrar i dessa relationer oftast använder en negativ attityd gentemot barnet. För ett barn är en trygg anknytning till minst en person nödvändig för att bli en trygg individ med god självkänsla, och för att själv kunna utveckla kärleksfulla relationer. Begreppet anknytning framställs ibland som mer komplicerat än det egentligen är. Anknytning är i grund och botten starka känslomässiga band mellan människor.


Skickas senast imorgon. Alltid bra priser och snabb leverans. Man kanske till och med har föräldrar som lägger allt ansvar och framför allt massa skuld på hur barnet varit som barn och att det är barnets fel hur det blev och gick…. Då tycker jag att det är helt okej att lägga relationen på is. Tills och om förändring sker.


Köp Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan och år av Martin Forster på Bokus. Boken har st läsarrecensioner. Patric är en stolt pappa till två underbara barn och har arbetat med barn och ungdomar i över år. I sin debutbok har Patric samlat upp mycket av den erfarenhet och pedagogik som har har lärt sig och använd under alla år han har arbetat med och uppfostrat barn.


Kärlek mellan föräldrar och barn

Charity och Phoebe förbereder sig för att åka till sitt bröllop på Nya Zeeland. Liz syster Katerina meddelar att hon vägrar komma på bröllopet mellan Liz och hennes nästan år yngre Garrad. Och Chris håller hoppet uppe om att i alla fall hans pappa tänker dyka upp vid ceremonin i Palm Springs. Fem gånger mer kärlek , eller med andra ord: att ge sina barn fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning är ett förhållningssätt som ger stor utdelning!


Den här boken visar hur man som förälder gör detta. Därefter följer övningar som steg för steg ger dig som förälder en ny färdighet och insikt. Kärlekens fem språk i samspelet mellan barn och vuxna Alla människor har en så kallad känslotank.


När våra känslomässiga behov är tillgodosedda och tanken är full fungerar vi bra och känner oss älskade. Köp boken Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan och 12. Gränser och kärlek mellan föräldrar och barn Samtidigt. Ibland kräver det stort mod att sätta gränser. Du kan ha en känsla av att lämna för att gå in i ett vacuum med ingenting.


Matningen är en stund för avkoppling, en unik möjlighet för närhet, hud-, och ögonkontakt, kärlek och samspel mellan föräldrar och barn och som är viktig för barnets känslomässiga utveckling. Detta gäller oavsett om barnet ammas eller inte. Det är troligt att barn ser denna form av isolering som att bli lämnade och förlora kärlek.


Och trots att föräldrar ofta anstränger sig för att säga att de älskar barnet och skilja mellan barnet och beteendet (”jag älskar dig, men du måste nu gå till ditt rum i fem minuter för det du gjorde är oacceptabelt”), talar deras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg