onsdag 15 maj 2019

Jsc i det nya arbetslivet

Det Nya Arbetslivet handlar om vår förändrade livsstil där tekniken möjliggör helt nya arbetssätt. Vi måste inse att vår privata situation är väldigt annorlunda jämfört med för tio år sedan. Vi kan med hjälp av tekniken arbeta oavsett ti rum och plats vilket underlättar när vi försöker få ihop livspusslet.


Filmen gjordes av JSC för vår interna inflyttningsfest till vårt nya aktivitetsbaserat kontor i Nässjö. I år har vi analyserat hur vårt arbetsliv ser ut för att bygga den bästa arbetsplatsen vi kan tänka oss.

Ditt nya arbetsliv Vi introducerar det nya arbetslivet genom att stärka medarbetarnas digitala arbetssätt, hämta hem effekt i er organisations processer och hjälpa er välja rätt IT-stöd och lösningar (dvs det vi själva skulle valt). Med vår metod skapar ni tid till det som är viktigt för er. Detta är vår viktigaste grundvärdering på JSC. I dag har Sara Landstedt med sina kollegor besökt JSC för att ta bilder på vår nya fina arbetsmiljö.


En del av bilderna hittar du på vår sida om Det Nya. Det har nog inte undgått många i Nässjö att JSC it-partner bygger en ny fastighet. Men byggnaden är bara en av flera pusselbitar i JSC :s vision om ” det nya arbetslivet ”. Nya förutsättningar i arbetslivet.

Guide till balans i arbetslivet. Det gränslösa, flexibla arbetslivet kan ha både för- och nackdelar för de anställda. Många tycker att det är stimulerande och effektivt att kunna arbeta var som helst och vara nåbar hela tiden.


Men det gäller att också vara uppmärksam på riskerna för. Vi tycker att det är viktigt att människor träffas i verkligheten, det skapar samhörighet, inspiration och idéutbyte – ett sätt att stärka företagets kultur. Människan, platsen, tekniken. Petter Jacobs vid konferensen Rethink Office. Allt om Office är en blogg som drivs av medarbetare på JSC it-partner.


Vårt fokus är brett och vi kommer ta upp allt mellan himmel och jord när det gäller nya Office och Office 365. Ibland kan det hända att vi även kör andra IT relaterade inlägg. Mynewsdesk är Nordens ledande plattform för digital PR. Vi är galna i Det Nya.


Det som krävs är tydlig gränssättning, menar forskare i två nya rapporter. När ni som företag tar beslutet att digitalisera har ni tagit ett beslut om förändring som inte bara påverkar er verksamhet utan även – i högsta grad – människorna som jobbar där. Hur föddes idén på aktivitetsbaserat kontor på JSC egentligen?


I detta sammanhang uppstår en norm, ett sätt en individ “bör” vara på för att kunna följa med i utvecklingen. Idag kör vi igång vår artikelserie i sju delar som kommer handla om ett förändrat arbetssätt.

Vi kommer inte att strö modeord omkring oss, utan ge dig. Det nya kontoret i korthet har över 2olika typer av sittplatser, men bara konventionella kontorsplatser, ett vardagsrum och en kaffemaskin. Lägg till att cirka hälften av JSC :s anställda, så befinner sig procent av tiden ute hos kunderna. Fram tills idag har vi anpassat våra liv till vilket arbete vi har, men tänk vad härligt om fler hade möjligheten att göra precis tvärtom och anpassa arbetet efter hur vi lever. Företag köper fortfarande in ett nytt skrivbord för varje ny medarbetare som anställs.


Det nya arbetslivet är ett nytt sätt att se på arbetet. Tekniken bidrar till att vi kan arbeta flexibelt och mobilt vilket gör att behovet och därmed nyttjandet av det personliga skrivbordet har minskat radikalt. Följ med på Microsofts i Sverige resa till det nya arbetslivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg