tisdag 7 maj 2019

Kallpressad kokosolja ica

Vi har ett stort utbud. Högkvalitativa naturliga hälsoprodukter för både kropp och själ. Bygg en friskare kropp, få mer ork i vardagen och klara av att prestera mer.


Det ger en smakrik olja, med en fyllig och nötig karaktär. Den kallpressade rapsoljan passar därför bra till dressingar, sallader och bakning men är även god att doppa en bit bröd i.

Handla Olja online från din lokala ICA -butik. Här är myter om kokosolja. Kokosolja är nyttigt Vad tror ni? Appen ICA för Android. Dessutom kan kokosolja , precis som andra oljor, mjuka upp torr hu göra frissigt hår blankt och användas som massageolja.


De silverfärgade paketen med kokosfett som man använder till ischoklad har numera fått sällskap i livsmedelsbutikerna av burkar med betydligt dyrare, ekologisk, kallpressad kokosolja. Det finns dock studier som visar att kokosolja inte behöver ökar de sk ”onda kolesterolet” i blodet i samma stora utsträckning som exempelvis smör. Detta kolesterol är i sin tur kopplat till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom.

Den är ju så mycket mer användbar än just guld. Kallpressad Rapsolja 500ml ICA. Använd oljan i matlagningen, pannkaksstekningen eller varför inte till hårinpackning?


Gör det med guld om du kan. Vår kokosolja är dessutom ekologisk. Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna. Nedan visas ett exempelutbud. Kung Markattas kokosolja kommer från kallpressade, färska kokosnötter från Sri Lanka.


Kan även användas som energikälla i smoothies eller på smörgåsar. ICA I love eco – i balans med naturen. Genom att välja ett bra kött från djur som är uppfödda på ekologiskt vis, är det gott inte bara för samvetet – djur som mår bra smakar bra. Den passar utmärkt till bakning och matlagning, men är även god som den är på en smörgås eller att blanda ner i en smoothie.


Konsistensen är fast i normal rumstemperatur men blir flytande vid uppvärmning. Priset för den mångsidiga oljan är inte mer än drygt en hundring för en burk, beroende på märke. Tänk bara på att köpa en ekologisk och kallpressad variant!


Ett exempel är Vita Cocos kallpressade och ekologiska kokosolja.

Den innehåller många naturliga fettsyror som gynnar kroppen. Den hälsofrämjande oljan innehåller även karpylsyra, en fettsyra som även finns i bröstmjölk. Till skillnad från andra oljor är kokosolja inte flytande i rumstemperatur, utan smälter vid grader. Den bästa om man vill äta kokosolja dagligen är i en smoothie eller en matsked precis som den är. Använd kokosoljan i matlagningen, i kaffet och på mackan.


Mitt Kök tipsar om enkla sätt du kan använda oljan i maten. En kallpressad behåller sina essentiella fettsyror och värmekänsliga vitaminer. Om kokosolja är nyttigt eller inte tvistar experterna om, men att kokosoljan blivit populär både i matlagning och som skönhetsprodukt råder det inga tvivel om.


Kokosfetter finns i två varianter: Med och utan smak. Använder du i matlagning kanske utan smak är att föredra, vill du äta i smoothies, kaffe och i. Det gör att så mycket av näringen från kokosen som möjligt bevaras i oljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg