fredag 10 maj 2019

Självmordslinjen volontär

Mia Jasmina Billy, volontär på självmordslinjen i Göteborg. Men jag ville ändå testa och det är jag så otroligt tacksam över När jag började som volontär på Mind trodde jag att det kanske skulle bli för tungt psykiskt, att det skulle väcka mindre bra känslor i mig. Din anonymitet och integritet är viktig för oss. Du lyssnar och försöker motivera dem till att vilja leva.


Självmordslinjen volontär

Oron över svårigheterna med att kunna hantera samtalen var tämligen obefogad. The Voynich Code - The Worlds Most Mysterious Manuscript - The Secrets of Nature - Duration: 50:21. Lotta Uvenkrans och Denny Åberg bestämde sig för att göra något istället för att bara prata om att göra något. Den riktar sig till människor som mår psykiskt dåligt och har tankar på självmord.


Mind förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stö sprida kunskap och bilda opinion. Mind driver stödverksamheterna Mind Forum. Här kan du chatta anonymt med våra volontärer. Vi försöker hålla chattarna till max minuter, så att fler får möjlighet att komma fram.


Självmordslinjen volontär

De räddar liv, säger Lotta Uvenkrans vid självmordslinjen vid Mind. Bilden är tagen vid en julfest för volontärerna förra året. Så pass många ringer till linjen att endast var tionde samtal hinner besvaras av volontärerna som sitter runt om i hela landet.


Ullakarin Nyberg berättar varför det är viktigt att prata om. Att känna sig nere har de flesta av oss upplevt. Men att vara deprimerad är ett allvarligt sjukdomstillstånd som behöver, och framför allt - kan - behandlas. Hej jag är en 24årig tjej som länge tyckt illa om min kropp. Tankarna som kommer upp är oftast att jag är för tjock, är äcklig och oattraktiv.


Allt började med att jag fick en klump i halsen för några veckor sedan, som uppstod över en natt. Jag brydde mig inte så mycket om den då. Självmordslinjen i Halmstad behöver dubbelt så många volontärer till nästa år. Detta är ett försök att bidra och hjälpa andra att hjälpa sig själva. Alla kan läsa, javisst men vi kan skapa förutsättning för möten för ensamma.


Hör honom berätta om varför han valt att arbeta som volontär. Volontärerna engagerar sig fyra timmar varannan vecka under minst ett år. Vi har redan tagit emot över 5samtal och vill gärna ha ännu fler volontärer, säger Lotta Uvenkrans. Besöksadress: HCC, Halmstad.


Man får höra av sig om man mår dåligt, säger Anette Jäderberg som är verksamhetschef. Här med volontärerna Li Söderberg och Anna-Maria Kostovska. Utbildare och handledare.


Syftet är att finnas där för personer som mår psykiskt dåligt. Orsaken till varför man lägger ner den nationella hjälplinjen är att man istället vill lägga de pengarna på att integrera tjänsten närmare sitt ordinarie utbu alltså på den befintliga vården. Mind Är du intresserad av att bli volontär och göra en medmänsklig insats? Handledning för volontärer.


Här har du möjlighet att diskutera, utbyta erfarenheter och få stöd kring de frågeställningar och utmaningar du möter i. Se hela profilen på LinkedIn, upptäck Maries. Marie har angett jobb i sin profil. Vännen Tess är volontär på självmordslinjen i Stockholm, och en annan klok kvinna jag känner är volontär på densamma i Malmö, så Mind har dykt upp i min värld både en och två gånger. När så Caspian taggade mig, kändes det som en signal att agera.


Mind satsar på ökat engagemang för psykisk hälsa och att förebygga självmord i Göteborg. Vi söker dig som vill jobba som volontär i ett av Sveriges viktigaste uppdrag. Anmäl dig till informationsmöte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg