onsdag 3 april 2019

Vad innebär ett öppet förhållande

Bland många kända exempel finns Jean-Paul Sartre (fransk författare) och Simone de Beauvoir (fransk författare och feminist) som hade ett sådant livslångt förhållande , liksom Artur Lundkvist (svensk författare) och Maria Wine (svensk författare), och Oscar Wilde (irländsk författare) och Lord Alfred Douglas (engelsk poet). Det blir allt vanligare att vi lever i andra relationer än den monogama. Men vad innebär det egentligen att vara polyamorös eller att leva i ett öppet förhållande ? Det är vanligt att vi blir förvirrade och blandar ihop begreppen.


Här går vi igenom allt du behöver veta för att ha koll på vad allt egentligen innebär.

Om anledningen till att du vill ha ett öppet förhållande är att du funderar på att göra slut med din partner, bör du tänka igenom det några gånger. Ett öppet förhållande är kanske inte lösningen – utan fallet för er relation. Bildkälla: Shutterstock.


Kan du ha sex utan att bli kär? Om du har ett öppet förhållande. Ett förhållande kan innebära hårt arbete, även utan otrohet.


Men upprepad otrohet kan göra förhållandet till en näst intill omöjlig utmaning.

Om din partner har gjort sig skyldig till detta är det dags att agera. Först och främst bör du bestämma dig om relationen är värd att rädda. Jag är i alla fall i ett stängt förhållande eller vad man ska kalla det.


Har aldrig varit i ett öppet förhållande eller polyamoröst förhållande , men har länge funderat på det och jag tror nästan det är så jag måste ha det. Eller så behöver jag vara singel ett tag, jag vet inte. I denna artikel ska vi väldigt generellt gå igenom vad många kvinnor värderar i ett förhållande.


Att vara ett par betyder att arbeta tillsammans. Dag för dag bygger ni upp en harmonisk, glad värld. KK är väl just vad det låter som, en knullkompis. Någon man har sex med bara.


Vi brukar skilja mellan seriösa och oseriösa förhållanden , men vad innebär det egentligen att ha ett seriöst förhållande ? Du får olika svar från olika personer men vanliga aspekter är: kompromisser, ärlighet och lojalitet. Men ett förhållande bör också alltid vara seriöst. Under sin uppväxt hade Jennifer ett komplicerat förhållande till sin pappa.


Filmen handlar om en lärare som har ett sexuellt förhållande med en elev och en av scenerna skildrar hur de båda har oralsex med varandra. Jag har ett omvänt förhållande till Gyllene Tider: musiken ger mig ingenting men jag gillar Gessles gitarrposer.

Vi går på swingersklubb ungefär en gång varannan vecka. Jag skulle gärna ha ett öppet förhållande men min kille kan som sagt ha problem med svartsjuka. Dessutom tycker han att det är lite orättvist att jag har mycket lättare för att få sex än vad han har. Han säger dock att vi kanske kan öppna förhållandet igen i framtiden. Slutligen så måste du fråga dig om du kan se dig själv i ett förhållande – även med de nackdelar som kan förekomma.


Att acceptera någon ny i sitt liv kräver ett öppet sinne och en generös själ. En typ av poly-relation. Men många som lever i öppna förhållanden skulle dock inte beteckna sig som poly. Att ha ett öppet förhållande innebär att tillåta kärleksrelationer eller sexuella förhållanden utanför den primära relationen.


Aspekter du måste skydda i ett förhållande 1. Ge inte ”allt” om du aldrig får ”något” i gengäld. Detta är ett väldigt vanligt fel i förhållanden : att älska någon är att öppna upp alla känslor utan gränser, att ge ”sitt allt” för passion och verklig osjälviskhet. Vad innebär det att ha ett sådant förhållande ? Du kanske hör frasen No Strings Attached” (utan förbehåll) på tv eller i samtal med vänner.


Intimitet vad gäller familjeliv, sexliv, ekonomi, känslor, åsikter - vi väljer olika grad av intimitet med olika människor och även vad gäller sex kan vi ha olika saker vi vill dela med olika människor. I ett monogamt förhållande kanske det helt enkelt har varit allt vilket blir något att prata om när det handlar om öppna relationer. Om man redan i början har definierat att man inte ska ha ett traditionellt förhållande så kan man tidigt säga att man älskar den andra utan att den andra blir rädd. Det finns tid och rum att tänka efter.


I ett öppet förhållande kan parterna ändå luta sig tillbaka på den frihet som förhållandet kommer med. Det är alltid besvärligt att förhålla sig till framstående kulturpersonligheter med mörka politiska sidor. Men visst bör det nämnas att enskilda segment inom den tungt invandringsfientliga opinionen har rört sig i en annan riktning efter terrorattackerna och försökt att förhålla sig kritisk till sin egen retorik. Jag tycker inte att det är otrohet om en från början har kommit överens om att ha ett öppet förhållande.


Om en däremot inte har pratat om det och en av parterna ligger med någon annan och sen säger ”Kan vi inte ha ett öppet förhållande ” så är det i min värld otrohet. Förälskelsen i början av ett förhållande – finns det något som slår den? Man är kär, på tårna och överseende.


Men sväva inte i väg helt, för då kan det sluta i magplask.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg