onsdag 24 april 2019

Installera kassett i öppen spis

Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! Köp spis billigare hos Bygghemma. Fri frakt och snabb leverans.


Vi har spisar till röda priser och erbjuder fri frakt i hela landet!

Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis. En braskassett kan även användas som grund för att själv skapa den sanna drömspisen. Det går bra att göra själv men installationen skall besiktigas av din sotare.


Innan du installerar en insatskamin bör den befintliga skorstenen besiktigas av en sotare. Kraven på täthet och brandsäkerhet ökar när du installerar en kassett , så även om det fungerat bra att elda i den öppna spisen så kan skorstenen behöva förstärkas med till exempel ett insatsrör eller glidgjutning av rökkanalerna. Moderna kaminer med stora glasluckor ska eldas med stängd lucka för bästa förbränning och värme. Men en kamin med liten lucka kan eldas som en öppen spis och fungerar att grilla korv i.

Genom att installera kassetter och insatser för öppna spisar ökar eldstadens effektivitet ordentligt. En insats eller kassett för öppen spis gör ditt eldande både. Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du. Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till. Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar.


Köp en snygg spisinsats till en öppen spis. Den stora fördelen med spiskassetter är att de är enkla att installera. Du får en effektiv uppvärmning till en relativt liten peng. Spiskassetter monteras i en öppen spis i anslutning till en skorsten med rör.


Storleken på kassetten avgör vilken effekt på uppvärmningen du får. Finns här ingen som har en kassett i sin öppna spis ? Nu har vi kollat runt på en massa olika modeller, Jötul, Eurofire, Contura, keddy mm. Lägger in en bild på mina föräldrars kassett , iofs plåt men med fläkt och ger grym värme.


Här på Kaminbutiken hittar du spiskassett som du enkelt kan anpassa till din öppna spis. Med en kassett kan du få en grund för att själv skapa din drömspis. Stort utbud av Spis till bra pris.


Se alla erbjudanden och köp nu!

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom vitvaror. En öppen spis är drömmen för många. Men energiförbrukningen rimmar illa med dagens miljömedvetenhet. En lösning kan vara att installera en kassett.


På 70-talet, när världen drabbades av en energikris, lanserades många lösningar för att spara energi på olika sätt. En av dessa var spisinsatsen, även kallad insatskamin eller. Nu känns det som om hösten är på ingång och jag funderar på att montera en spiskassett i min öppna spis för att behålla. Vad kostar det att installera kamin totalt inkl kamin skorsten och installation?


En vanlig öppen spis suger ofta åt sig lika mycket värme som den producerar – det finns till och med risk för att huset blir kallare. Men som uppvärmningsanordning är det en tveksam lösning. Några få procent av vedens energi kommer tillgodo för uppvärmning. I vissa fall kan man räkna med negativt värde av en öppen spis. Att sitta hemma framför en öppen spis är det många som drömmer om, men kanske avstår från då det kan vara mycket energislukande att ha en sådan hemma.


Contura iär en spiskassett för installation i öppen spis eller eldstadsöppning. Passar de flesta öppna spisar. Kassetter och insatser för öppen spis. Handtaget är integrerat i luckan och spjällreglaget är lättåtkomligt på framsidan. Det där med fläkt har han fixat själv och det är bara en fördel att det är en stor gammal öppen spis med stor kåpa för allt det där teglet blir som en kakelugn också.


Re: Montera kassett i öppen spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg