torsdag 4 april 2019

Puberteten killar ålder

Puberteten killar ålder

Någon gång mellan och år brukar de flesta komma i puberteten. Då utvecklas kroppen från barn till vuxen. Till exempel förändras rösten och könet och en del får finnar. När du kommer i puberteten och hur du upplever den varierar mycket från person till person. Under puberteten så kan killar känna sig som otympliga klumpar och det här är inget som de inbillar sig.


Puberteten killar ålder

Faktum är att kroppen inte växer på ett jämnt sätt under denna tidsperiod och det betyder att en kille som har kommit i puberteten kan ha väldigt stora händer och fötter som kanske redan har nått vuxen storlek medan resten av. Ett tecken på att man har blivit vuxen är det faktum att man själv kan få barn. För killar så betyder detta att de får produktion av sperma och för tjejer att ägglossningen kommer igång.


Puberteten hos flickor. Starten för flickors pubertet kan ses som en tillväxtspurt några månader före bröstutvecklingen. Vanlig ålder för detta är kring år, med en naturlig variation mellan år och år. Det är olika för alla killar.


Du har kommit in i puberteten ganska tidigt och då kommer även sperman tidigare. Jag är en kille på år. Min storebror var när han kom in i puberteten. Det händer nästan hälften av alla killar och är ofarligt. Det kan hålla på i upp till tre år.


Ibland piper den och ibland blir den hes. Men för vissa startar den tidigare och för andra kan det dröja några år till. Ofta kommer man in i puberteten i ungefär samma ålder som ens biologiska föräldrar gjorde.


Dessa hormoner ger olika förändringar som att mer kroppsbehåring och ändrad röst. Hos pojkar börjar puberteten vanligtvis ett år senare än hos flickor – det vill säga någon gång i åldern 12–år. När man kommer in i puberteten varierar från person till person och skiljer sig även åt mellan killar och tjejer. Tjejer brukar ofta komma in i puberteten i och med första mensen. Den kan inträffa mellan och års ålder.


För killar inträder puberteten oftast lite senare, mellan och års ålder. Den brukar starta på överläppen och sprider sig till kinderna och hakan. Hos en del kan hårväxten fortsätta att öka och bli kraftigare långt upp i vuxen ålder. Det beror på att talgkörtlarna. Här är de vanligaste frågorna killar ställer om puberteten.


Huden blir snabbare fet under. Plötsligt tyckte jag inte att alla killar var jobbiga längre. En del var faktiskt rätt snygga, och tanken på att bli kär kändes inte så farlig.


Och alla började prata om vem som gillade vem. Alexis) I puberteten kan en del killar känna sig dragna till andra killar , och en del tjejer till tjejer. Hos flickor inträffar tillväxtspurten tidigt i puberteten. Broschyren Killar , målbrott, pubertet handlar om vad som händer när killar kommer i puberteten. Kroppsliga förändringar beskrivs, och mer ingående hur könsorganet fungerar.


En kort text om tjejer i puberteten finns också med. Tiden för puberteten varierar. Som du säkert vet varierar pubertetsutvecklingen mycket från ett barn till ett annat.


Flickorna kommer vanligen i puberteten mellan tio och fjorton års ålder. Men det är inte ovanligt att den både kan börja något år tidigare eller något år senare. Forskning visar, enligt Therése Skoog, att tidigt utvecklade killar har mer av utåtagerande beteenden som kriminalitet och drickande. Och att 14-åriga pojkar som kommit långt i sin pubertetsutveckling porrsurfar signifikant mer än andra pojkar i samma ålder. Det går nämligen att både fördröja och kicka igång puberteten.


Många har onanerat och känt kåthet redan innan puberteten. För de flesta ökar sexlusten under puberteten , många börjar fantisera och tänka mer på sex och onanera oftare. I samband med puberteten får du mer hår på kroppen.


Någon som vet när killar fått sin fulla längd? JHur långa är era killar som är i samma ålder ? Han har precis kommit i målbrottet, fått lite finnar men har fortfarande inte fått märkvärt mycket skäggväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg