torsdag 18 april 2019

Inreda övervåning med snedtak

Frågan är ju om det verkligen kommer bli snyggt? Det är är en svart tapet med grå och vita palmblad. Vi undrar hur vi ska inreda vårt allrum på övervåningen ( snedtak nästan ända ner till golvet).


Vi är i 60-årsåldern och det är svårt att hitta tips som passar. Svar: Vad härligt med ett stort rum med snedtak !

Bara för att det inte finns några väggar behöver det inte vara svårt att inreda. Snedtak mm luftspalt, 3mm isolering, plastfolie, 28xglespanel. Isolering Isoleringen går ända ut till takfot.


Gavlar 2- 2mm isolering, plastfolie, drevade fönster. Samtliga av Älvsbyhus och Smålandsvillans 5-planshus säljs med oinredd övervåning. Detsamma gäller Smålandsvillans 2-planare.


Tillverkarna har inga alternativ med inredd övervåning eftersom deras koncept bygger på att de tillverkar allt i fabrik. Det är inte alltid lika lätt att inreda ett rum med snedtak , men vi på Garderobsfabriken är experter även på detta.

Vi har många års erfarenhet i branschen och har därmed kunnat utveckla skjutdörrar för alla olika lösningar. Utnyttja rummet under trappan eller varför inte det svåra utrymmet på övervåning eller vindsvåningen! Vi är väldigt nöjda med att vi tog oss tid att planera förvaringslösningarna innan vi faktiskt flyttade in i vårt nya hus.


Med snedtak i alla sovrum grubblade vi länge på hur vi skulle få till praktisk förvaring. Erfarenhetsmässigt vet vi ju att tillfälliga lösningar fort blir permanenta och då blir det aldrig optimalt. Inreda rum med snedtak - viivilla.


Det är ofta svårt att utnyttja utrymmet under ett snedtak Övervåningen i huset har Genom att dela rummet i två och skilja de två rummen åt med. Så inreder du i rum med snedtak När jag var liten var jag avundsjuk på kompisar som hade snedtak i sitt rum, det var det mysigaste jag kunde tänka mig. Jag tycker fortfarande att det är både charmigt och mysigt med snedtak , men i ärlighetens namn är det ju inte helt lättmöblerat alla gånger.


Tanken med denna tråd är att med bilder visa hur man kan gå tillväga för att inreda sin övervåning. Visa andra hur jag har gjort. Jag ser gärna att ni fyller på med mer bilder och beskrivningar på hur ni har gjort och använt för material. Vårt sovrum som vi delar med minsta dottern. Vi håller just nu på att dela upp rummet i två rum med hjälp av ett draperi.


Det mesta är klart men det ska införskaffas nya nattduksbord och sänglampor både till tösen och till oss. Sen blir man väl aldrig riktigt färdig det kan ju alltid piffas lite till ! Mer bilder kommer allt.

Många prefabricerade hus säljs med oinredd övervåning. Snedtak : mm luftspalt, 3mm isolering, plastfolie, 28xglespanel. Arbetet kan utföras med ISOVER. Dagens inlägg kommer att handla om hur man kan ta vara på sitt snedtak på bästa sätt i hemmet! Vi är många som har snedtak som låser utrymme i rummet helt i onödan!


Det finns oändliga möjligheter för ditt snedtak ! När du bor med snedtak så kan du inte hänga upp så mycket på väggarna som du kan i en bostad med raka väggar. Sätter du ditt matbord under snedtaket kan det lätt bli inklämt – utnyttja istället golvytan och ställ ut bordet mitt i rummet så att det känns luftigt. Försök att inreda symmetriskt i sovrummet. Genom att inreda så symmetriskt som möjligt skapar du ett mindre rörigt intryck och därmed känsla av mer plats. Förstärk intrycket av sovrummets golv.


Använd en säng med ben så golvet syns och förstorar intrycket. Badrum med snedtak är vanligt både i 5-plansvillan och i äldre fastigheter och de kan vara nog så trixiga att inreda. Vinklar och vrår och snedtak kan vid första.


Så har du ett rum eller en hall på övervåningen med just snedtak så kan du. Snedtak är vackra men ändå en utmaning vad gäller både inredning och förvaring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg