måndag 15 april 2019

Klädkod festfin

Klädkod festfin , vad innebär det? Det förekommer ibland på inbjudningar och skrivs sannolikt i all välmening för att gästen inte ska vara bunden till en viss klädkod. Problemet blir när någon kommer i frack och en annan i jeans, båda upplever sig festfina.


Klädkod festfin

Tyvärr tvingas jag ännu en gång svara att jag vet inte, du vet inte, övriga gäster vet inte vad “ Festfin ” betyder. Det är endast inbjudaren som i sin egen fantasi vet svaret och det som sannolikt var tänkt som en “förenkling”, med syftet att det inte skulle vara formellt blev istället endast besvärligt. Med hjälp av den här sidan hoppas vi att du lättare kan förstå vad en viss klädkod innebär, och vad du bär klä dig i! Festfin Den här sidan kommer att fyllas på med information.


Välj hellre en korrekt klädkod. Var noga med att ange en korrekt klädkod. Läs Etikettdoktorns snabbkurs i klädkoder. Behöver du hjälp med klädkoden till festen? Vi hjälper dig att hitta rätt.


Klädkod festfin

Kvinnan bär en festfin klänning, kjol eller dress. Undvik axelbar klädsel och kjol som är golvlång. Kavaj enligt gammal klädkod. Mörk kostym innebar förr smoking, men den betydelsen är mindre vanlig idag. Klädsel – vad betyder det när det på inbjudan till en fest står klädkod fest?


Blommornas språk – vad betyder en rosa tulpan? Skilsmässa – varför kommer min mans nya flickvän inte och presenterar sig för mig? Nobelfest – klädkoden för kvinnor, är den fri på Nobelmiddagen? Jag fyller år till sommaren och skall ha fest.


Då har jag skrivit klädsel: Festfin. Vad jag menar är att man skall vara hel och ren och lite uppklädd. Vad innebär denna klädkod på ett bröllop nu i juni? Detta är enbart ännu en av obegripliga klädkoder som sommarfin, festfin , sommarkavaj, kläder ja tack och allt annat.


Som nämnts ovan så hade tidigare klädkoden kavaj som innebörd mörk kostym för herrar, och för damer var det då mörk kostymklänning som gällde. Svar: Absolut omöjligt att svara på. Oavsett är golvlånga klänningar något som egentligen bara lämpar sig till klädkoden “högtidsdräkt” då herrar bär frack.


Vid övriga klädkoder bör klänningen som mest vara ankellång. Färgen marinblå fungerar bra både vid klädkod “Mörk kostym” och mindre formella klädkoder. Sitter och funderar lite på vad man ska ha för klädkod i inbjudningarna. Då vi båda kommer från familjer där.


I garderoben har jag en långklänning och undrar om jag kan använda den eller om jag då bryter mot klädkoden ? Den har lite finare tyg (typ matt balklänning), är figursydd men ändå slät och enkel och urringningen är proper. Men det kan nog vara bra att ha någon slags klädkod ändå så ingen stackare kommer där i frack eller galablåsa :) var på ett bröllop med klädkoden det du känner dig fin och bekväm i och de flesta hade kavaj eller klänning ändå. Numera har både riksdagens talman och Hovet klädkoden mörk kostym på sina inbjudningar. Jag brukar betona att klädkoder är inte till för att göra festen finare, utan avsikten är att gästerna lättare ska veta vilken klädsel man ska välja. Påhittade koder som ”sommarfin”, ” festfin ” eller ”kom som du är” gör det besvärligt för gästen att veta vad som gäller.


Klädkod festfin

För vad är sommarfin för dig? Dock icke värden, då han riskerar bli bättre klädd än gästen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg