torsdag 25 april 2019

Kallitheas källor

Kallitheas källor

Egentligen är inte Kalithea en by, utan snarare en ort som till största del består av hotell som ligger mellan de magnifika kalkstensklipporna och stränderna. Allt sedan antiken har människor besökt området, då bland annat en romersk kurort och varma källor låg här. Anthony Quinn-bukten och Afandou golfbana ligger dessutom mindre. Kresten Royal ligger ungefär sex kilometer från Rhodos stad som är väl värt ett besök. Där finns gott om shoppingmöjligheter, barer och mysiga caféer.


På lite längre promenadavstånd har du dessutom Kallitheas heta källor. Det är ett historiskt monument med imponerande arkitektur, inte minst rotundan där helande vatten en gång lär ha porlat. Med hjälp av denna interaktiva karta från Sveriges Geologiska Undersökning kan du se exakt var dessa källor finns. De har även en karta över borrade brunnar.


Men detta är kanske mindre intressant ur prepperperspektiv eftersom det behövs en motordriven pump för att få upp vatten ur en sådan brunn. Detta boende med stjärnor ligger km från Rhodos Akropolis och km från Apollontemplet. Känn dig som hemma i ett av de 6luftkonditionerade rummen med kylskåp.


Vill du bo riktigt bekvämt bokar du en juniorsvit eller svit med privat pool och havsutsikt. Kallitheas källor hör till Rhodos mest kända turistattraktioner och lockar tiotusentals besökare varje år. Hittar du hotellet till ett lägre pris någon annanstans så matchar vi det genom vår prisgaranti. Kallitheas naturliga källor är en fridfull plats dit människor sökte sig redan under antiken för att ta hand om sin kropp och själ.


Njut av en upphämtningsservice som hämtar upp dig från ditt hotell i Ialyssos, Ixia eller Rhodos stad och åk utmed öns östkust medan du får lära dig mer om öns historia. Se våra erbjudanden för Amilia Mare - All Inclusive i Rhodos. Denna resort med all-inclusive ligger nära Faliraki vattenpark och Rodini Park.


Rummen har privata balkonger. Det här är ett romantiskt resmål med populära krogar. Kallithea, så behöver man inte resa långt för att nå besöksmål som Rhodos Akropolis och. Detta hotell har stjärnor och ligger nära.


Poolbad och liten klippstrand Hotellet ligger på en klippa men en liten bit. Staden är den största och bäst bevarade medeltidsstaden i Europa, och stoltserar med flera medeltida, hellenistiska, bysantinska och ottomanska monument. Dessa utgör bara ett fåtal nedslag i Greklands rika historia.


Rhodos reseguide ger dig tips om sevärdheter, guidar dig till de bästa attraktionerna, hjälper dig att finna billiga flyg och hotell för övernattning. Kallithea Springs are located at the bay of Kallithea , just 9km from the City of Rhodes. Known since antiquity for their therapeutic properties, the thermal springs of Kallithea were utilized by the Italians, in the early 20th century, being very popular and attracting visitors from all over the world. Vid Kallithea hittar du inte bara Kallithea Beach utan också de naturliga källorna (Vodi Canaveral) och de fina byggnaderna.


Kallithea är idag en liten turistort med fina hotell mittemellan Rhodos stad och Faliraki. Förr i tiden var det hit man reste för att kureras i kurorten med sina varma källor , som än idag är ett populärt utflyktsmål. Hit åker du med din kära eller familjen som vill bo i lugna och natursköna omgivningar på förstklassiga hotell. Denna villa har stjärnor och ligger nära Faliraki vattenpark och Faliraki strand. Slå dig till ro i den här villan och gör dig hemmastadd i köket, som har ett kylskåp och en ugn.


Kallitheas källor

Bekvämligheter som ingår är värdeförvaringsskåp och mikrovågsugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg