tisdag 26 mars 2019

Uppbrottsprocessen tre faser

Uppbrottsprocessen är det begrepp som används inom forskningen. Det beskriver den process som våldsutsatta i nära relationer genomgår när de på olika sätt försöker bryta känslomässigt med sin våldsutövande partner för att slutligen lämna relationen. Flera samverkande faktorer krävs vanligtvis för att processen ska bli möjlig.


Detta sker dock ryckvis snarare än linjärt, men där olika former av katalysatorer – som en ovanligt allvarlig misshandelssituation, att barnen blir indragna i våldet eller att någon utomstående ingriper – kan understödja uppbrottsprocessen. Tillfälliga uppbrott ses som viktiga steg på vägen. Processen att bryta upp och frigöra sig är lång och svår för många och var i en uppbrottsprocess en person befinner sig påverkar vilka behov av stöd och hjälp som hon eller han har.


I den akuta fasen är det till exempel viktigast med skydd från fortsatt våld samt att etablera en relation med den unge och förmedla trygghet och tillit. Våldets uppbrottsprocess. Att bryta upp från en våldsam relation är oftast en process och vägen till att göra sig fri från våldet kan vara olika lång.


Sårläkningsprocessens olika faser överlappar i praktiken varandra men kan vara bra att känna till eftersom sårets förslutning, läkningsgrad och den ökande elasticiteten i den nya vävnaden ingår i sårläkningsprocessen. I internationell litteratur beskrivs sårläkningsprocessen på flera olika sätt, exempelvis ibland med fyra faser. Dessa tre är 1) att bryta upp, 2) att bli fri samt 3) att förstå våldet.


Det fysiska uppbrottet handlar om att bryta upp och då kvinnan bestämmer sig för att fysiskt lämna mannen. Att göra sig fri känslomässigt innebär att det emotionella bandet till. Den sammanlagda effekten från de tre faserna i ett trefassystem är konstant (vid symmetrisk belastning av de tre faserna ) vilket innebär att när effekt dras från ett trefassystem fås alltid samma totala effektuttag, oberoende av var i en period spänningar och strömmar befinner sig vid tillfället. I ett trefassystem namnges de olika faserna L Loch L3. Vissa apparater kräver rätt fasfölj det vill säga att faserna ligger i ordning.


Fas 2: Motståndsfasen – Denna fas innebär att hypofysen producerar stresshormonet ACTH som stimulerar sekretionen av glukokortikoider från binjurebarken, som då hjälper kroppen att hantera stressen. Under denna fas får man skärpta sinnen och en högre metabolisk hastighet för att kunna prestera bättre. I fall där sorgen beror på ett uppbrott kan det t. Självklart går alla igenom sorgeprocessen på olika sätt, och det är inte alla som följer alla faser.


En annan av sorgens fem faser är där man upplever väldigt starka känslor. En grupp befinner sig alltid i något av tre huvudstadier, som kännetecknas av gruppmedlemmarnas vilja att tillhöra gruppen, finna sin roll i den och att öppna sig för varandra. Dessa tre faser upprepar sig så länge gruppen består, enligt FIRO-modellen. Innan du läser vidare kan det vara bra att ha koll på det som gås igenom i artikeln om materiens tre former och rörelser på molekylnivå.


Smältning (fast fas till vätskefas) Låt oss säga att vi har en isbit – alltså vatten i fast fas. Nästan all materia går att hitta i tre så kallade aggregationsformer eller faser : fast fas , vätskefas och gasfas. Luften som du andas innehåller bland annat syre i gasfas. Vattnet som du dricker består av vatten i vätskefas och trottoaren som du går till skolan på är asfalt som består av ämnen i fast fas.


Alzheimers sjukdom har ett utdraget förlopp under tre - fyra till över tio år, i vissa fall ännu längre. Förloppet kan delas in i olika faser. I varje fas är vissa symptom och tilllstånd mer framträdande. Exakt när sjukdomen börjar går inte att svara på. Symtomen kommer smygande, i regel under en lång tid.


Om så är fallet ska den bryta huvudströmmen på mindre än ms. Den energi som i så fall hinner utvecklas ”på fel ställen” blir i så fall Ws vilket anses ofarligt i de flesta situationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg