tisdag 19 mars 2019

Installera kamin själv

Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! Beskriv vad som ska göras och få anbud från lokala hantverkare. Stort utbud av skorstensfria kaminer. Köp idag med snabb leverans hem till dörren.


WeGot är den förmånliga möbelbutiken på nätet, med fokus på pris, service och kvalitet.

Det är inte svårt att montera en braskamin från Contura, men det är viktigt att du är noggrann och följer de mått och anvisningar som följer med den kamin du har valt. Har du ingen möjlighet att själv installera din kamin kan du självklart köpa din braskamin med fullständig installation. Generellt anser de braskaminaffärer jag pratat med att detta går att göra själv.


Det är ju inget nybörjarprojekt kanske, men är man van att göra saker själv så lär det lösa sig. De flesta kan klara att installera en braskamin själv. Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin , och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart.


Att installera en Kamininsats i den öppna spisen gör att man behåller mysfaktorn samtidigt som man ökar effektiviteten. Det går bra att göra själv men installationen skall besiktigas av din sotare. Berätta också vilken kaminmodell du har tänkt installera.

När alla delar till kaminen är på plats är det bara monteringen kvar! Montera ihop kaminen så långt det behövs för att ställa skorstenen ovanpå. Eventuellt inrede i kaminen eller tung beklädnad (täljsten eller kakel) kan monteras dit efteråt.


Kontrollera att inget hinder finns för håltagning i innertaket (takstolar, elkablar eller vattenrör). Ta bort isoleringen på vinden där hålet ska göras. Tänk på att du underlättar skorstensfejarens arbete om du inte har monterat ett s. Om Du installerar en anläggning som är avsedd att värma upp vatten skall Du vidta åtgärder enligt nedan.


Reglerna gäller inte i sin helhet, där utrustningen är försedd med kontinuerlig matning av bränsle och med automatik kan reglera effekten och även stänga av sig själv. BBR 8:Värmeinstallationer. Installera enligt manualen. Detta avstånd kan dras ner om väggen byggs med ett strålningsskydd. I de flesta fall är det en bygganmälan som krävs för att få installera en kamin.


Så här säger till exempel Stockholms stad om när en bygganmälan behövs: – Vid installation av ny eldstad inklusive insats eller braskassett. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Exempel på bygganmälan av kamin 4. Förutom att kaminen ska på plats i rummet ska skorsten dras, både inuti huset och genom yttertaket, med ordentliga tätningar. Grundregeln är att kaminen ska vara placerad centimeter från brännbart material, så som en trävägg.


Går den regeln inte att upprätthålla så är det viktigt att sätta upp t. Ta reda på om du behöver bygglov för att installera en kamin.

Kan du byta element själv ? Visst kan man montera och installera en kamin själv. Men om du inte har rätt kunskap och erfarenhet är det inget vi rekommenderar. I framför allt äldre hus kan man spara mycket pengar på värmeräkningen om man installerar en braskamin. Se här hur Lasse får sin kamin på plats med stor.


Till denna kommer vi bland annat att ha en 5l ackumulatortank och några meter skorsten ( kaminen kommer att stå på övre planet, så det kan räcka med cirka - meter). Oavsett om du tar hjälp av en montör eller installerar kaminen på egen han är det du själv som är ytterst ansvarig för att alla lagar och regler följs. Detta gäller såväl installation som eldning. Brandsäkerheten är det mest väsentliga när det handlar om braskaminer, vedspisar, kakelugnar och murade spisar.


Låt din kamin sprida ljus och värme Det är inte alls så svårt som man kanske kan tro att installera kaminer , vi skickar alltid med tydliga och enkla instruktioner. Det enda du behöver tänka på att att du måste installera en skorsten om du inte har det idag. Komplett med skorsten från Schiedel eller Landyvent, renovering av skorsten eller om kunden önskar installera kaminen själv går naturligtvis också bra.


GG´s Kamin AB erbjuder fri service vid köp av pelletskaminer, där efter kan serviceavtal tecknas på årsbasis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg