onsdag 20 mars 2019

Kretas huvudstad

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Kreta är 2km lång och km bred och därmed störst av de grekiska öarna. Det finns bara en enda insjö på Kreta och det är Kournas.


Bali på Kreta har gått från en liten fiskeby till en allt mer populär turistort.

Här möts du av vacker natur och fina stränder i en lugn atmosfär. I hamnen kan du äta gott på någon av tavernorna med äkta kretensisk mat och sedan kika i små butiker med lokala varor. Hotellen här är oftast mindre och. Heraklion ett utmärkt val som utflyktsmål. Hersonissos har allt, antingen Ni vill ha sol, stran restauranger, kultur, shopping eller pulserande nattliv under semestern.


Venetianarna är ett av många folk som ockuperat Kreta , vilket syns väldigt tydligt i Rethymnon, med sina vackra venetianska hus och den gamla borgen La Fortezza. Här vimlar det av turister och uteserveringar under sommaren. Kreta producerar sin egen olivolja och här kan du göra riktiga klipp.


Sanden vid strandkanten är rosaskimrande av pulveriserade snäckor, och det gör att Elafonissi ser sagolik ut.

Man kan lätt vada ut till Elafonissi genom långgrunt vatten från fastlandet. Västra Kreta med turistorterna kring Chania, staden Rethymnon och den vilda sydkusten. Kretas Maldiverna eller Rosa Stranden. Kreta som är chartermål för främst tyska och engelska bolag har många små städer. Vi ser den venetianska fästningen, Agios Titos-kyrkan, den venetianska loggian och den centrala Platia Venizelou.


Vissa saker är bra att ha koll på innan du reser. Här hittar du allt som är bra att veta om Kreta. Var kan man bada och hur tar man sig runt i Kreta till exempel? Vill du hyra kontor i Stockholm city eller inom vallgraven i Göteborg?


Hufvudstaden erbjuder moderna kontor i exklusiva fastigheter med bästa läge. Kokkini Hani är en perfekt utgångspunkt för upplevelser och aktiviteter på Kreta. Litet poolområde med en pool med barnsektion.


Gratis solstolar och parasoller. Nedanför hotellet ligger klapperstenstranden med solstolar och parasoller mot avgift. Handduksservice mot avgift. Människorna på Kreta är mycket trevliga och gästvänliga.


Kreta ligger mitt i Medelhavet, söder om det grekiska fastlandet. Kreta som inbjuder till sol och bad på sina härliga långa stränder är Greklands största ö och hamnar ofta högt upp på olika listor över populära resmål. Stranden skiftar ofta i karaktär men större delen av den består av vit sand.

Självklart finns det också gott om fina stränder på Kreta. Staden med det vackra namnet har ett mycket trevligt hamnområde, där besökare älskar att promenera. Chania har också en vidunderlig gammal stadsdel med färgglada hus och frodiga växter. Agios Nikolaos är huvudstad i Lassithi-provinsen och är uppbyggd kring en sjö invid Mirabel-bukten, den största bukten på Kreta.


Den har ett rykte om sig att vara lite finare och priserna är också lite högre än i andra städer på ön. Kreta är vårt tips till dig som vill ha en lugn och lite lyxig semester. Grekiska delikatesser Klimatet på Kreta är enastående, med frodig grönska på våren och varmt i havet långt in på senhösten. Beundra ikonerna i rökelsedoftande små kyrkor.


Snorkla i sydkustens badvikar. Dansa på utomhusklubbar. Vi älskar Kreta , men men åker helt enkelt inte till Grekland för att shoppa.


Utbudet av till exempel modekläder är detsamma som hemma, men priserna är bara något billigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg