tisdag 12 mars 2019

Hur kysser man någon för första gången

Det kan vara nervöst innan du hånglar första gången och många undrar om det går att öva på något sätt. Visst, några testar att kyssas med en tomat eller med sin kudde. Men kom ihåg, det är ingen som kysser dig tillbaka.


Det är svårt att veta hur det ska kännas att hångla och hur du ska göra. Ja, du bör följa dessa tips, men om du svettas från ångest, spelar det ingen roll vad jag säger för att du förmodligen inte kommer att göra det. Så lägg inte så mycket på din första kyss.

Din första kyss är nästan aldrig perfekt. Har du aldrig kysst någon tidigare så är det inte heller lätt att veta hur man gör. Viktigt att komma ihåg är att det krävs övning för att få till en bra kyss. Här är fem saker alla gör första gången ! Antingen har du fantiserat om att kyssa henne ända sedan ni sågs förra (eller första ) gången , eller så känner du spontant i stunden att du skulle vilja kyssa henne, nu direkt. Men hur går man egentligen från flört till kyss?


Det kan lätt kännas både nervöst och osäkert, och rädslan för att bli avvisad är ofta stor. Låt det inte gå alltför många sekunder mellan att du sagt ”vänta” och att du lutar dig mot henne och kysser henne, eftersom det är just avbrottet som skapar ett perfekt tidsfönster där plötsligt allt fokus riktas mot dig och den första kyssen. Om du väntar för länge, blir nervös och tittar bort istället för att hålla.

Det är nog väldigt varierande om man kysser varandra och vem som tar alternativ. En del kanske träffas flera år innan de blir ett par och andra har sex på första dejten. Inget fel med någon av varianterna om man båda är nöjd så. Du som är sugen på kyssar och hångel, men osäker på hur det går till - här får du veta allt! Ofta börjar kyssarna med några lätta pussar.


Om det känns ovant att pussas och kyssas kan du börja med att smaka försiktigt på den andres mun. Det går inte att se om någon haft sex. Penisen behöver inte vara inblandad. Det finns dem som tänker att penisen måste vara inblandad när man har sex första gången men såklart kan man ha sex på olika.


Den största oro för någon kille som vill kyssa en tjej är det fruktade ögonblicket när du pucklar upp och går framåt, och hon ryggar bort! Det gör bara allt så mycket mer besvärligt. Och om hon någonsin kommer tillbaka från en kyss, kan saker bara gå från obekväma till ingen kontakt!


Jag var väl ungefär lika nervös då som allra första gången jag kysste någon. Cecilia Pilo: För mig är bröllopskyssen ett tecken på evig kärlek, men just då när vi stod där som man och hustru för första gången , och med släkt och vänner omkring sig så tänkte jag inte på det, då var vi så uppe i hela situationen. Vi hade pratat ett tag på internet innan vi sågs för första gången eftersom vi bodde.


När du måste kyssa en kille för första gången är de första sekunderna alltid knepiga. Du kanske har kysst många killar. Men du har aldrig riktigt kysst den här killen innan.


Båda har egna kyssstilar och tillvägagångssätt, och det är lätt att göra ett perfekt tillfälle till en.

Det finns inga bevis för att man inte bör kyssas på första dejten (och heller inga för att man prompt måste). Om ni kysser varandra på första eller tionde dejten spelar egentligen ingen roll alls så länge ni båda vill när ni väl gör det. Och då kommer vi in på fråga två… Tecken på att min dejt vill kyssa mig? Väntar man på att han ska ta första steget, och ge första kyssen? Det finns egentligen inga regler kring hur man gör.


Om man ska ha första dejten kyss eller om det är en andra dejten kyss. Att veta när man ska, och vågar, säga ’Jag älskar dig till någon för första gången kan kännas som en utmaning. Hur kysser man någon ? Det är vanligt att man känner att man älskar sin partner men helt enkelt är osäker på om kärleken är ömsesidig och inte vill skynda för mycket med att ta förhållandet till nästa nivå.


I det första avsnittet ska Johanna köra bil för allra första gången och det går inte alls som hon tänkt sig. Jag trodde att jag skulle döda någon idag, säger Johanna. Under de två första lektionerna ligger fokus enbart på att överleva, och Johanna ger sig ut i trafiken redan under andra körlektionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg