torsdag 28 mars 2019

Hur fungerar en narcissist

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Gratis skuldkalkylator.


Många tror att personer med narcissistiska drag har en överdrivet god självkänsla. Du behöver vara övertydlig med en narcissist , säga NEJ och sätta tydliga gränser. Tips på hur du hanterar en narcissist Sätt tydliga gränser.


De kommer spela på ditt samvete, skuld och din empati för att få som de vill. Eftersom narcissisten också saknar förmågan att sätta sig in i hur andra känner, så finns det inget som stoppar personen att nå sina personliga mål, vad de nu än må vara. En narcissist på jobbet har oftast förödande konsekvenser för alla inblandade. Så hur kan man veta huruvida personen man umgås med är en narcissist ? Måste man vänta tills förhållandet börjar falla samman?


Hur fungerar en narcissist

Har en chef eller kollega som är karismatisk och charmig ena stunden och riktigt obehaglig nästa? Då kanske personen är narcissist – en störning som liknar psykopati. Ett gott självförtroende, stora svårigheter med att ta kritik och problem med att sätta sig in i hur andra tänker och känner. Som jurist vid en advokatbyrå i Helsingfors företräder hon också bland annat kvinnor som fallit offer för män som behandlat dem illa. Vem som helst kan råka ut för dessa människor, inte sällan handlar mobbningar på arbetsplatser om fall där narcissisten har valt ut ett offer.


Men en narcissist kan också skada och risken för depressioner är mycket större hos narcissister än hos andra framför allt i samband med 30-årskriset. Hur hanterar man en narcissist ? De lyfter dig till skyarna med alla möjliga komplimanger för att en stund senare degradera dig till en looser. Det är så de fungerar ! I alla fall inte i den egna personen. Kan en narcissist älska en.


En person med narcissistisk personlighetsstörning söker sig med största sannolikhet inte till terapi, därför att de inte ser problemet. Närmaste psykiatriska mottagning kan ge adekvat hjälp. Hur man kan hantera en narcissistisk person. Någon som inte riktigt tycker att de behöver följa regler som allt ”vanligt folk” måste följa? Känner du någon som gärna förklarar för i princip alla andra hur allt fungerar ? Här är varningssignalerna!


Läs även: Är din partner en narcissist ? Att ha en narcissistisk personlighetsstörning innebär en bristande självkännedom, överdriven självkänsla och självbild och ett stort behov av att alltid befinna sig i centrum. Inspirerade av Preventions lista har vi här listat några egenskaper vanliga hos en narcissist. Att leva ihop med en narcissist , alltså en person som älskar sig själv över allt annat, kan vara minst sagt prövande. Inte minst för att sådana personer ofta står i centrum och beundras av andra, medan du själv blir osynliggjord och kommer i andra hand. Du är såklart inte ensam, och det finns sätt att hantera det.


Hur fungerar en narcissist

Men nu vill jag ge igen efter år av skit. Att klippa helt hade såklart varit bäst. Men det är TYVÄRR inte möjligt. Hur vet jag om min man är en narcissist ? Jag har simmat allt djupare och nu drar de sega, slemmiga vattenväxterna mig till bottnet. Hur jag än sliter lyckas jag aldrig bryta de här tentaklerna.


Jag är ett löv, som fladdrar efter det hur min man behandlar mig. Och inget är tillräckligt. Skapa dig en egen dröm i stället. Lev ditt liv efter dina egna villkor och sträva efter att uppfylla dina egna mål.


Hur fungerar en narcissist

Behöver tips på hur man tar sig in under huden på en narcissist. Hur läkeprocessen går till, och hur lång tid den tar, är individuellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg