onsdag 27 mars 2019

Nyttig middag utan kolhydrater

Gå ner i vikt snabbt utan att svälta dig själv. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom skönhet och hälsa. För dig som kämpar med att få till en balanserad vardag - här har vi letat upp nyttiga middagar. Goda och hälsosamma recept med mycket.


Lättlagade och nyttiga middagar under 5kalorier.

Här har vi samlat massor av recept på middagar under 5kcal. För en enklare och godare vardag! Smalt, gott och fräscht - här hittar du recept på rätter med lite färre kalorier. Bra lunch- och middagstips när du vill äta lite lättare och boosta kroppen. Letar du tips på nyttiga middagar ? Varje vecka sätter vår viktcoach ihop en smart meny med middagstips – perfekt för dig som vill lägga tid på annat!


Middagarna är sammansatta för att maximera både smak och näring – utan onödiga kalorier. Det finns en hel del snabba kolhydrater och listan kan helt säkert göras ännu längre.

Dessa kolhydrater bör man alltså äta så lite av som möjligt. Ta för vana att alltid välja det nyttigare alternativet. Man kan äta fullkornspasta istället för vit pasta, grovt fullkornsbröd istället för vitt bröd och müsli istället för flingor.


Oavsett om du äter många eller få kolhydrater råder det bred enighet om att du ska välja de kolhydrater som påverkar blodsockret. Lågt intag av kolhydrater har enligt den senaste kostforskningen visat sig effektivt för att gå ner i vikt. I flera studier som jämfört olika kostinriktningar har lågkolhydratkost visat sig ha störst effekt. Enligt förespråkarna brukar de flesta kunna bli av med fyra kilo den första månaden genom att skippa kolhydrater.


Den här goda och krämiga chokladshaken smakar som godis, men är både nyttig , mättande och antiinflammatorisk. Drick ett glas som mellanmål och stärk din kropps immunförsvar med nyttiga ämnen från bland annat mandlar, yoghurt och kakao. R esistent stärkelse är en typ av kolhydrat som vi inte kan bryta ner och ta upp som näring, den ger oss alltså inga kalorier eller blodsockerpåverkan.


Istället passar det i form av kostfiber genom tarmen och stimulerar produktionen av nyttiga fettsyror, helt utan att påverka blodsockret och insulinpåslaget. Jag försökte att dra ner på kolhydraterna ordentligt. Uteslut ris, pasta och potatis helt och hållet från lunch och middagar eller ät betydligt mindre av dem som i GI-metoden. Ersätt med grönsaker, mera fett och ev. Till frukost försökte jag äta lite mer enligt GI-metoden.


Potatis, ris och pasta har stått i skamvrån en lång tid.

Men nu visar faktiskt forskning att om man äter kolhydrater som kylts ned efter kokning, så blir blodsockret stabilare, kroppsvikten gynnas och både immunförsvaret och tarmhälsan stärks. LCHF (Low Carb High Fat) är en populär diet med mindre kolhydrater. På Mitt kök hittar du mängder av härliga recept enligt LCHF-metoden.


De flesta av oss blir våldsamt sugna på godis då och då, men det rimmar kanske inte med hur vi önskar att våra matvanor såg ut. Då är det underbart att ha lite tips nära till hands på saker du kan äta som faktiskt är gott på riktigt, utan att vara godis och utan att innehålla socker, men för den skull inte vara gurkstavar. Inget är så farligt som att hinna bli vrålhungrig utan att veta vad man ska äta. Du följer gamla hjulspår.


Det finns de som äter samma sak dag ut och dag in, och trivs med det. Men de allra flesta gillar nog ändå variation och som tur var erbjuder de allra flesta kök en stor variation råvaror och livsmedel med få kolhydrater. Rätten är beräknad för en familj bestående av två vuxna och två barn. Alla kolhydrater fungerar inte lika, utan de påverkar kroppen olika, beroende på hur de är uppbyggda och i vilka livsmedel de finns.


Tillsammans med grönsaker, rotfrukter. Kolhydrater , i form av socker, klarar vi oss rent näringsmässigt bra utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg