tisdag 26 mars 2019

Hur gör man choklad

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. RECEPT Hemmagjord choklad.


Det är en riktig konst och ett hantverk att göra en välsmakande hemmagjord choklad.

Men när du väl har lärt dig knepen är det busenkelt att lyckas med sin hemmagjorda choklad. Vi har tips på hur du kan göra din hemmagjorda choklad utsökt. Hur gör man då med vit choklad ? Vit choklad går att smälta på samma sätt som mjölkchoklad och mörk choklad. Men vit choklad är ännu mer känslig för värme, så tänk på att hålla en ännu lägre temperatur när du smälter den. Läs också: Ät choklad – bli mer vältränad.


Chokladen blir grynig – vad gör jag för fel? Johan visar hur man gör egen choklad från grunden.

Något som man vill smaksätta sin choklad med som bär eller nötter, man kan även skippa att smaksätta chokladen. När man sedan ska gör sin choklad så handlar det om att man börjar med kokosoljan och smälter detta i ett varmt vattenba gör man det direkt i en kastrull på spisen är risken att man bränner fast det i botten på. Hemligheten är egentligen att ta reda på vad en produkt består av och VARFÖR. På det viset kan man få reda på vad som går att utesluta helt och vad man kan byta ut och då börja leta efter alternativ.


Utefter detta kan man då göra olika varianter, förstås med olika svårighetsgrader. Förutom att hembakat är godare så blir det även nyttigare när man använder riktiga råvaror som smör och grädde istället för diverse tillsatser och billiga skräpfetter som tyvärr köpta tårtor och bakelser ofta innehåller. Här finner du recept på goda tårtor som är enkla att göra med tydliga bilder steg för steg.


Många typer av choklad innehåller förutom kakao, i form av kakaomassa eller kakaosmör, även socker. Mörk choklad innehåller i huvudsak kakaomassa, medan vit choklad består av kakaosmör. Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttra.


Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar. Varm choklad på enklaste vis med kakao och socker. Avnjut framför en brasa när det är snöstorm ute - eller ta med i termos till skidbacken. Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy.


Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy. Mycket god varm choklad , här serverad med vispad grädde och siktad kakao. Du kan börja chokladprovningen genom att gå igenom hur man provar choklad.

Efter första chokladen kan du berätta om hur chokladen tillverkas steg för steg från kakaofrukt till färdig chokladkaka. Hur får man bort chokladfläckar? Lyckligtvis är det inte alltför svårt att ta bort chokladfläckar på kläder om tyget är av ett tvättbart material som bomull, linne, nylon eller polyester.


Tänk bara på att ju fortare du agerar desto enklare är fläcken att ta bort, det är tumregeln för alla fläckar, choklad är inget undantag. Om det är någon här som vet hur man gör riktig choklad typ Marabou choklad eller helre Fazer choklad så skulle det vara jättekul, skriv gärna ner hur man gör. Skär sedan fudgen i önskade bitar. Tycker man inte om espresso eller hasselnötter går det bra att skippa det men samtidigt behålla fudge smaken.


Vispgrädde eller vanlijglass passar utmärkt till choklad fudgen. Visste ni att det är jätteenkelt att göra sin egen choklad ? Bara att smälta kokosolja och rör i samma mängd kakao och sedan söta efter smak, och om man vill kan man även röra i vad som helst. Hur man gör former av smält choklad Dekorera desserter med figurer gjorda av choklad gör dem extra speciell. Göra former med smält choklad att ge bort som godis, dekorera en tårta eller lägga till en touch av fantasier i en glass fruktglass.


Otroligt saftiga chokladmuffins med dumle i. Toppa med enkel hallonfrosting och du har världens godaste fika! Titta på klippet för att se hur du kan dekorera dem fint. Därför har några variationer på dessa bollar av choklad sammanställts här. I stället för kokos eller pärlsocker kan chokladströssel användas.


Det gör att bollarna liknar arraksbollar en del – en blandvariant skulle man kunna säga. Lite grann av en vuxenvariant blir det om vi för in sprit i bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg