onsdag 27 mars 2019

Lära sig segla på nätet

Om man inte har seglat förr kan det vara lite pyssligt att begripa hur man gör och vad alla pratar om på båten. Det här är en liten hjälpreda för landkrabbor och nybörjare på sjön att orientera sig bland tampar, väjningsregler och kölsvin. Med lite hjälp kan man fuska så ingen märker att man inte är så van.


Att segla är nödvändigt. Och kan man inte segla så är det väl ingenting annat att göra än att lära sig , så svårt är det ju inte. Hos Birgitta Silfverhielm med seglarskolan VindoVatten är det dessutom himla kul, verkade det som när jag hängde med på nybörjarkursen i segling.

Här kan du söka reda på vilken SSF Seglarskola som passar dig. Här hittar du en karta på var i Sverige SSF Seglarskolor finns (fungerar bara i webbläsare) Det finns cirka1klubbar som har fått sina seglarskolor certifierade av Svenska Seglarförbundet (SSF). Då frågan är ställd med fokus endast på att lära sig segla , förutsätter jag att du sedan tidigare har erfarenhet av att hantera, underhålla och meka med andra båtar.


Om du inte har tidigare erfarenhet av båt, är lära sig grundläggande segling det minsta du behöver fundera över om du överväger att köpa en 10m lång segelbåt. Sailguide, sen var det bara att testa på. Man kan börja segla medvin och att lära sig att reva i finväder så man kan det utan strul när det börjar blåsa hårt på riktigt.


Mycket trimtrådar ska man ha också, de säger det mesta. Bäst brukar vara att bo i familj och lära sig rotvälskan på plats. En kvällskurs månaderna före avresa kan också ge mycket.

Fast ibland saknas ti självförtroende eller pengar - och då kan internet vara en bra start som väcker lusten att lära sig språket. Uppsjö av kurser På nätet finns en uppsjö av kurser. Passa på i höst att segla med någon, gärna på olika båtar, så får du lite erfarenhet.


Fråga i en båtklubb och du hittar säkert någon som tar med dig på en tur. Om man vill lära sig segla så det trevligare att följa med någon som är lite pedagogisk och kan lära ut. Kombinationen av upplevelser: att bo på en båt, att segla , att lära sig om båten och segling (jättekul och jättebra kurs!), att uppleva gemenskapen i gruppen, att lära känna andra kvinnor med seglingsintresse, att lära känna dig mer, att vara i Grekland och Turkiet, att komma till olika platser var och en med sin charm varav några. Webben är en fantastisk plats att lära sig ett nytt språk.


Entusiaster som vill lära ut sitt eget språk, företag och andra har under åren skapat massor av resurser där man kan lära sig ett nytt språk. I denna kategori lyfter vi fram massor av olika språk som man kan lära sig på nätet helt gratis. På tre dagar hinner du lära dig att få båten att röra sig åt det håll du vill, när den väl har kommit ut på (platt) öppet vatten, inget mer. Om du verkligen vill lära dig allt du behöver för att kunna hyra segelbåt (utan att uthyraren skall vara nervös) lär du behöva en kurs på 2-veckor, kanske mer. Nästan hela sommaren håller de på , tvåkronorna på Malma Kvarn.


Det är Svenska Kryssarklubbens seglarskola som är med och lär upp kommande generationers seglare. Och här får de inte bara lära sig segla , de får också tips om hur man tar hand om båten. Går det att segla i Italien och surfa på nätet samtidigt? Vi erbjuder idag WiFi på våra båtar men dock med varierande kvalité.


Detta beror först och främst på var man befinner sig när man försöker koppla upp sig. Dock så är det så att i hamnen så brukar det aldrig vara problem att hitta en bra uppkoppling.

Har man en förståelse för hur elen fungerar så blir det lättare att gå vidare och lära sig mer. Det finns en del på nätet men inte allt, sen är det ju som det är med internet, man måste vara källkritisk, dock är det bra att läsa och sen kanske kolla upp något och få en annan infallsvinkel. De ägnade tre år åt att lära sig att segla och sedan sa de upp sig från sina jobb och sålde alla sina ägodelar.


Efter fyra år på havet har de hunnit besöka länder och just nu befinner de sig i Florida där de bygger en ny segelbåt. Upptäck på seglarresan. Men att lära sig att spela gitarr på nätet har blivit väldigt populärt på senare år.


Det är enkelt att komma igång och man gör det i sitt eget hem. Vi tänkte tipsa om några alternativ som finns idag på nätet , sidor där man kan anmäla sig och gå kurser. På resan fick jag välja på att ligga på däck och lata mig eller aktivt vara med och segla med kaptenen.


Jag lärde mig otroligt mycket på denna resa och kan tänka mig att åka väldigt snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg