måndag 4 mars 2019

Menorca fakta

Menorca bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här.


Priser från 4kr, Boka Nu! Find relevant with informationvine.

Encuentre Hotel In Trastevere Rome. På Menorca hittar man både sten-stränder och finkorniga vita stränder. Och faktiskt: på Menorca är det gott om plats och faktiskt alldeles möjligt att leta upp sin alldeles egen paradisstrand inte allt för långt från de största turistorterna.


De riktigt långgrunda och skyddade lagunerna är naturligtvis ett eldorado för barnfamiljen. Menorca är den första platsen i Spanien som ser soluppgången och en sorts ambassadör för landet på morgonen. Här är stränderna vackra och, överraskande nog, ganska tomma.


Det juvelfärgade vattnet är en magnet för vattenskidåkare, vindsurfare och seglare. Väldigt likt Mallorca , förstås, och ändå inte alls.

Mallorcas lillasyster har hon kallats, den lilla pärlan i havet alldeles bredvid den stora partyön. Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna och ligger i den västra delen utav Medelhavet. Följande på tur är Ibiza, Menorca och Formentera. Hit kommer årligen flera miljoner turister för att sola och bada, utforska den vackra naturen, äta och dricka gott och njuta i värmen.


Allt du behöver veta inför resan till Mallorca. Läs om allt den spanska ön har att erbjuda och få praktiska tips om områden, kommunikationer, väder, m. Vissa saker är bra att ha koll på innan du reser. Här hittar du allt som är bra att veta om Menorca.


Var kan man bada och hur tar man sig runt i Menorca till exempel? Vattnen runt Menorca räknas till de främsta dykvattnen i Spanien. Möjlighet till vindsurfing finns på några av de större hotellen och många av hotellen har tennisbanor.


Menorca är rikt på historiska lämningar som finns att beskåda på många platser på ön. Till skillnad från sina grannar Mallorca och Ibiza har Menorca medvetet undvikit massturism. Menorca har vacker natur, massor av fina stränder och mysiga byar.


Det byggs få nya hotell eftersom ön är ett naturreservat och det finns restriktioner för hur mycket turismen får expandera. Fantastiska Erbjudanden i Menorca.

Mallorca är ett av Europas mest populära resmål och fler än gånger så många turister som bofasta finns på ön varje år. Tyskar, engelsmän och Skandinaver är de största besöksgruppern utöver Spanjorerna som också gärna besöker Mallorca. Balearerna eller Islas Baleares på spanska består av öarna Mallorca , Menorca , Ibiza, Formentera och Cabrera.


Flyget landar på Palmas flygplats. Fakta och bra att veta om Mallorca. Att folk på ön numera börjar livnära sig på turismen har inte ändrat det faktum att de ser på sin ö som något långt bortom den stora världen. Grannöarna Mallorca och Menorca , endast fyra mil från varandra, är skilda världar. Vandring är kanske inte det första man tänker på när man tänker på Mallorca , men faktum är att ön har flera mil vandringsleder.


Det finns allt från den vackra leden GR 2som är mil lång till kortare turer där man vandrar fram och tillbaka över dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg