torsdag 1 mars 2018

Boardingkort i mobilen

Stort urval av mobiltelefoner. Köp online och få snabb leverans! Se vårt sortiment av klocker här. Leverans till din dörr på 48timmar! Checka in online och få dina boardingkort online, via mobilen , vid en disk eller en automat på flygplatsen.


Boardingkort i mobilen

När du har checkat in kan du skanna streckkoden på ditt digitala boardingkort i säkerhetskontrollen och vid ombordstigningen. Nej - varje person måste kunna visa sitt eget boardingkort på egen han och varje boardingkort måste skickas till en separat e-postadress eller till ett separat mobiltelefonnummer. Gruppmedlemmar med en mobil enhet kan använda mobila boardingkort och de som inte har någon mobil enhet kan använda elektroniska boardingkort.


För att använda ett mobilt boardingkort behöver du en aktiv internetanslutning på din mobila enhet. Du kan få en länk till ditt mobila boardingkort antingen via e-post eller SMS. Läs mer om att använda mobilt boardingkort. För tillfället kan mobilt boardingkort utfärdas för de flesta flyg från utvalda flygplatser i hela världen.


Boardingkort i mobilen

Om du inte har tillgång till en skrivare (och flygbolaget inte erbjuder boardingpass i mobilen ) eller om du reser med en större grupp. Varje resenär i gruppen måste checka in själv och skriva ut sitt eget boardingkort. På större flygplatser är självservicekioskerna öppna mellan timmar och minuter innan avresa. Internet besök wizzair. Det är så kallade 2D-barkoder i mobilen som nu ersätter vanliga boardingkort på ett antal rutter hos SAS under en försöksperiod fram till den juli.


Du kan skaffa ett digitalt boardingkort i SAS App eller skriva ut ett boardingkort i en Self-Service Check-in-automat på flygplatsen med hjälp av din bokningsreferens. Om du har valt att inte förboka din sittplats blir du automatiskt tilldelad en plats. Då kan du checka in via datorn eller mobilen med start timmar före avresa fram till timmar före flygets avgång. Observera att det inte är möjligt att byta sittplats så nära inpå avresa.


Fördelen är framför allt att de är lätt tillgängliga och dyker upp direkt på startskärmen någon timme innan ditt flyg går. Men jag blir av någon anledning lite nojig när boardingkortet bara finns på en webbsida i mobilen. Jämfört med vanliga boardingkort är en webbsida en betydligt flyktigare plattform. Boardingkort i telefonen ! Ryanair för dem som bokar via laptop eller mobilsurf.


Från och med den april är det möjligt att få boardingkort i mobilen om man reser med SAS. Förhoppningen är att boardingkort på papper snart kan försvinna. Prövoperioden sträcker sig till och med den juli och försöket omfattar samtliga avgångar mellan Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Stavanger, Helsingfors och London.


Resehandlingar på en lättåtkomlig plats– biljetter och boardingkort sparade i en praktisk resemapp. Boka flygresor – direkt från reseassistenten. Offlineåtkomst – du har alltid information om din resa nära till hands, när du behöver den. Alltid uppdaterad – få push-meddelanden med rykande aktuell flyginformation. Det är appen UAE Wallet som ligger till grund för den nya incheckningsmetoden.


I appen finns både pass och boardingkort samt eventuella visum inlästa. Appen genererar en streckod som representerar alla de nödvändiga dokumenten, och den streckkoden läses av via en maskin där man också får identifiera sig med sitt fingeravtryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg