tisdag 27 mars 2018

Fakta om thailand

Spara upp till i Thailand. Nya hotellerbjudanden varje dag! Läs mer om Thailands historia här Thailands provinser och regioner. Den största provinsen är Nakhon Ratchasima och den minsta är Samut Songkhram.


Thailand är ett tropiskt land med många naturtillgångar.

Den thailändska floran och faunan består av en betydande mångfald av växter och djur. Men det finns mycket mer att lära sig om landet, en hel del kul, udda och kanske mindre kul saker. Här listar vi några saker du kanske inte visste om Thailand.


Globalis grundar sig på statistik från FN och andra internationella organisationer. Här hittar du fakta om världens länders geografi, ekonomi, historia, politik och aktuella konflikter. Landet har dessutom på senare år blivit ett populärt permanent boende, och en hel del svenskar bor där året om eller om vinterhalvåret.


Här är ytterligare tio fakta som du bör känna till om Thailand.

Du kan även hamna i trubbel när du kör bil utan någon klädsel på överkroppen. I provinsen Kanchanaburi i Thailand. I Landguiden hittar du massor av fakta om Thailand. Faktan är indelad i olika ämnesområden. I gratisversionen ges en kort överblick över det som anses viktigt.


De längre avsnitten kräver inloggning. Hör efter med din skola om ni abonnerar på Landguiden. Passet ska vara giltigt månader från ankomsten. Undantag finns, se thaiembassy. Du måste söka visumet innan avresan ifrån Sverige.


Hua Hin ligger mil söder om huvudstaden Bangkok. Khao Lak ligger i Phang Nga-provinsen på Thailands västkust vid Andamansjön. Själva orten Khao Lak är en mindre by och när det talas om Khao Lak menas kustremsan som består av olika stränder.


Information och fakta som kan vara bra att veta innan man reser till Thailand. Språk: Thai (thailändska) är officiellt språk med dialekter (riksspråket centralthai, nordthai, sydthai, lao), dessutom talas bl.

Om det sen beror på att juntan har intensifiera jakten på U. Därför är ett gott tips att skriva ut denna sida eller bokmärka den så att telefonnummer finns nära tillhands om du. Landet är indelat i provinser uppdelade på regioner. Namnet kommer från Muang Tai som betyder de frias land.


Här har vi sammanställt fakta om Thailand. Vi har primärt valt ut fakta som är bra för dig som turist men det finns också en del kuriosa som kan vara kul att veta om landet. När du möter en annan kultur och människor från den kulturen är det bra att kunna en del om den.


Rökning är endast tillåten i anvisade områden. Om förbudet trotsas riskeras böter. Brott mot lagen kan ge böter och fängelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg