torsdag 15 mars 2018

Att fylla 40 dikt

Födelsedagshälsningar förslag. Det bästa med att fylla är att du bättre värdesätter män på 25. När du fyller händer dessa saker. Förutom att alla vi grymma -åringar föddes har också det här hänt under vår livstid: 1. Tre gånger har jag varit riktigt nära att dö, sådär verkligen snuddat vid den – så jag hoppas att det betyder att jag har några kattliv kvar inom mig.


Alldeles snart fyller jag år, och det är en fantastisk siffra, tänk att ha kommit till vad vi förr kallade medelåldern, men som vi nu gärna kallar ”mitt- i – livet” åldern.

Här är en av mina dikter (som också finns tryckt på kort). Den får gärna citeras, så länge mitt namn finns med som författare. Grattis på -årsdagen- av Siv AnderssonFyrtio är en åldersom ibland ger skäl till kris. Men se det mer som tecken på att du blir alltmer vis. Mognad är en väv som vävsmed våra liv som tråd.


Bättre en -åring i handen än yngre i skogen! Håret blir gråare magen rundare baksmällan svårare mornarna segare men precis som ett gott vin Blir livet bara bättre efter år. Nu du fyller år med nolla vilken siffra före har vi glömt att kolla Din vitalitet ger oss ingen ledning vi ger upp, den siffran.

Uti världen du ska fara Liten blev stor, svårt att förklara Du öppnar upp fönstret till resten av ditt liv Blundar och tar ett stort kliv. Livsglädjen kan svaja: Enligt näringsfysiologen Helen Ford kan vår livsenergi minska under den här perioden, till följd av lägre hormonnivåer eller på grund av att vi blir tröttare av vardagslivet. Hon rekommenderar att äta mat som innehåller omega-och fylla på med vitaminer för att kämpa emot.


Ingen kan väl ha undgått att kronprinsessan Victoria fyller bast idag. Jag såg en paneldiskussion på fyran om att fylla och då tänkte jag att varför inte sy ihop en egen lista. Så, här kommer den: de bästa sakerna med att fylla (enligt mig förstås!) 1. Till - åringen Den här boken är en rolig och mycket personlig present till en vän inför den stora -årsdagen.


Den är fylld av både humor och seriösa sidor. Fyll i den själv eller tillsammans med ett kompisgäng. I början av boken ringar du in vilka roliga kännetecken som passar bäst in på din -åring. Men hur kan det komma sig att jag fyller ? Det är matematiskt helt korrekt.


Grattis på dagen, du bor på ett zoo, luktar som en ko och ser ut som en sådan när den vandrar i hagen. Dikter är bra för god hälsa. Poesi är hur bra som helst för dig och din hälsa.


TV gör dig dum i huvudet. Bland årets alla dagar finns en särskilt viktig dag – den dagen då du föddes som blev början till ditt dag.

Det känns så gott att fira den årsdag som blev din – den hör ju till de bästa som funnits någonsin. Kom ihåg att hålla det kort! På fest vill vi prata, skratta, äta och dansa, inte somna till långrandiga tal.


På smarta tips ser du hur långt ett tal blir. Mitt fjärde decennium (30- ) medförde födelsen av våra tre barn. Tuffa år att kombinera heltidsarbete och jourer med småbarnsperioden. Men vilken lycka ändå att bli förälder!


Sex är ju ett känsligt ämne som jag inte ska lämna några personliga reflektioner över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg