onsdag 28 mars 2018

Giftigaste ormen i världen

Visste du att världens giftigaste orm har tillräckligt mycket gift för att ta död på 1vuxna människor – med ett enda bett! Här har vi listat värdens giftigaste ormar , vilket inte bör förväxlas med vad som anses vara världens farligaste diton. Flera faktorer, såsom giftstyrka, hemvist och infrastruktur spelar in.


Och det är varken den giftigaste , största eller mest aggressiva ormen som ligger bakom de flesta dödsfallen. Experter uppskattar att de små, måttligt giftiga Echis- ormarna dödar flest människor världen över.

Och detta trots att ormarnas bett bara är dödligt i cirka procent av fallen. Om du har oturen att möta en svart mamba som är ute efter dig behöver du vara snabb som Usain Bolt för att klara dig undan, eftersom den kan röra sig upp till meter per sekund. Har du tur är det bara en ofarlig snok, men beroende på var i världen du befinner dig finns det en risk att det är en riktigt giftig rackare. Vi ger dig koll på några av världens giftigaste ormar och var de lever – så kan du välja själv om du vågar resa dit eller ej! Giftigaste ormen i världen ? Inlandstaipanen är nämligen världens giftigaste orm och inte att leka me eller skoja om.


Nu har små inlandstaipaner kläckts i Tropicarium Kolmården.

Lyckligtvis är det en relativt foglig orm som normalt inte attackerar människor. De trivs i Indiska oceanen utanför kusten till Thailand och Filippinerna. Världens tio i topp giftigaste ormar. Det finns ett otal giftiga och farliga ormar i hela världen som kan döda med ett enda bett. Särskilt i australiska bushen lurar de giftiga reptilerna, men de krälar även omkring i Afrika och Sydöstasien.


Det finns många giftiga ormar här i världen , men vilken är egentligen världens giftigaste orm ? Ormen blir i genomsnitt två meter lång och skiftar färg mellan mörkbrunt, brunt och olivgrönt beroende på årstid. Den är runt m lång och har 3-mm långa gifttänder. Ett bett innehåller tillräckligt men gift för att döda 1männinskor.


Jan Westin, Universeum i Göteborg. Nyfiken på vilket som är världens giftigaste djur? Här hittar du svaret och det är inte det djur som man först tänker på när man pratar om giftiga djur. Anaconda anses vara den starkaste ormen i världen men den burmesiska Python är den längsta. I Sydamerika finns en till riktigt stor huggorm, buskmästare (bushmaster) och den största huggormen i Afrika är Gabonviperan.


Det framstår som ett totalt puckat beslut när man ser dessa bilder.

Sandrasselhuggormen är mindre giftig än indlandstaipanen men dödar ändå fler människor varje år. Australien är världens läskigaste land. Ormar kan ge de allra flesta krypningar - kanske inte så konstigt med tanke på att världens giftigaste orm kan döda uppåt 1människor med giftet.


De största arterna av krokodiler är väldigt farliga för människor och bland de få djur i världen som ser några av världens farligaste och giftigaste. Denna färgglada orm som lever främst i södra Afrika är faktiskt en snok, men bör inte förväxlas med dess vänlige svenske namne, då den tillhör en giftig snok-art och räknas som den giftigaste ormen i världen. Giftet sitter i en bakre tandrad och innehåller ämnet hemotoxin som kan få en person att förblöda inom ett par timmar. Ormjägare har jagat inlandstaipanen i tre veckor – men ännu vet ingen var giftormen finns.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg