fredag 16 mars 2018

Känd rysk ubåt

Känd rysk ubåt

Köp produkter från Plantoys hos oss. Ekologiska och barn- och babyprodukter online! Stort utbud online - alltid snabba leveranser, välkomna!


Känd rysk ubåt

En säker ubåtsobservation gjordes då den ryska ubåten U-13 gick på grund i Gåsefjärden utanför Karlskrona. Ubåten utpekades av media och av regeringen som en spionubåt, som dessutom bekräftade tidigare misstankar om ryska. Nu har ubåt nummer två, Kazan lämnat varvet i Sevamsh.


Den ubåt som det har visat sig vara, den är känd sedan tidigare, den är ingen hemlighet. Vi har haft koll på den och sneglat på den som projekt tidigare. Men de uppgifter vi har haft att gå efter där är att den ligger längre norrut, vid Svartklubben. Sovjet bakom historiens största ubåt. Om resan godkänns blir det första gången en så stor ubåt , den enda kvarvarande av den här typen, färdas i Östersjön.


Känd rysk ubåt

För den som vill se ubåten ges ett tillfälle när den passerar bron över Stora Bält. Reaktionerna från ryskt offentligt håll har sedan nyheten om den ryska ubåten blivit känd varit sparsamma. Men under onsdagen kom nyheten om att det ryska geografiska sällskapet vill se en gemensam operation mellan Sverige och Ryssland på vrakplatsen.


Den ryska atomubåten Örnen har övat i Östersjön med kryssningsrobotar ombor enligt nyhetsbyrån Tass. Ubåten drivs av två kärnreaktorer och har tidigare drabbats av allvarliga bränder. Såvitt känt är det första gången en atomdriven ubåt med kapacitet för kärnvapen har övat i Östersjön. De båda fartygen ­kolliderade på meters djup, och svårt skadad lyckades K-med nöd och näppe nå ytan.


Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. Jag känner mig väldigt säker på att det är en Catfish. Den ryska flottan väntar dock på att president Vladimir Putin ska godkänna färden, enligt den ryska tidningen Izvestia.


Det stämmer bra överens med detaljerna på ubåten , säger Per Andersson, tidigare medlem i u-båtsanalysgruppen, till Expressen. Vi känner till hela deras ubåtsflotta i Östersjön och deras spetznaz förband och operationsplaner under kalla kriget. Vi har bilder på ALL deras materiel, Triton och Sirena.


Han tror att ubåten , som han menar måste vara rysk , troligtvis haft som uppdrag att återkomma till en plats man tidigare redan varit vid. Det finns inget annat land än Ryssland som har den här kapaciteten och som bedriver den här typen av undervattensverksamhet. Norska strålskyddsmyndigheten har genomfört mätningar av radioaktivitet i det område där ubåten uppges ha brunnit, men har inte upptäckt någon förhöjd strålning. Branden på ubåten bröt ut i närheten av en militärbas i staden Severomorsk i nordvästra Ryssland. Enligt ryska försvarsdepartementet kvävdes besättningen av giftig.


Rysk ubåt passerar Sydsveriges kust. Världens största ubåt förväntas passera utanför den sydsvenska kusten. Detta enligt The Independent Barents Observer.


Vi följer alltid all verksamhet som sker i vårt närområde, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten. Project Azorian”, som var namnet på uppdraget var en av dom dyraste och mest hemliga projekten under kalla kriget, Enligt rapporten kostade uppdraget runt miljarder kronor. Ryska myndigheter har hittills inga planer på vad som ska hända med ubåten. Om den ska bärgas eller förbli på havets botten. Att det inte har kommit några påstötningar från Sverige kan bero på att det varit semestertider, säger Andrej Potajenko.


Expressen slog på stort idag när man trummade ut nyheten om att en rysk ubåt har hittats på botten mycket nära svensk kust. Spekulationerna i media om vad det kunde vara slog nog tyvärr nya rekord under kvällen, och det var mest spekulationer utan några större inslag av fakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg