fredag 30 mars 2018

Slaget vid poltava film rollista

Slaget skildras i John W. Fälten, kullarna och träsken som utgjorde Poltava förvandlades till en enorm blodutgjutelse där mer än 10människor miste livet. Bara den sista halvtimmen eller så och det är den enda halvintressanta delen av filmen. Det mesta av filmen är en ganska tråkig historia som följer tre ganska meningslösa karaktärer.


Det märks att produktionskostnaden är låg.

Kung Louis XIV av Frankrike skickar två hetlevrade duellister i exil. Vi har skickat ett mail till dig med en länk du måste klicka på för att verifiera ditt konto. Ryssland och Sverige är i krig. Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor. Artikel i tidningen Populär Historia där Anna Larsdotter berättar om slaget vid Poltava.


Crister skrev:Samt kommandot alarm när de ställde upp kompanierna vid slaget. Tänkte på en annan sak med filmen.

När ryssarna firade segern på slutet så var det med en mängd glada öldrickare med svenska uniformer. Den ger ett helt annat perspektiv på kriget än det perspektivet vi har om Europa på denna. Vi får genom denna film se Europa med Ryska ögon.


Svenskarna framställs som de taskiga erövrarna som kommer och bränner, våldtar och ta över. Smålands husarregemente (K 4), var ett kavalleriförband inom svenska armén som verkade i olika former åren. Filmens vinkling är ganska tydlig.


Vissa frågor är dock mer frekventa än andra, vilket antagligen vittnar om ett stort folkligt intresse. Och då kan det vara på sin plats med ett försök till svar. Den ryska vintern och hungersnöden kostade många soldater livet.


När de till sist mötte Peter den Store och hans överlägsna armé vid Poltava , utkämpades det blodigaste slaget i svensk historia. Det blev början på slutet för Sveriges stormaktstid. En berättelse centrerad kring slaget vid Stalingrad under andra världskriget. En stjärnspäckad rollista lyser upp duken i denna.


Med Vodeville hittar du vem som visar din film och får tips på filmer du inte visste att du vill se. När den svenska armén introduceras inmarscherande i en liten by får jag nästan rysningar.

Andrey Ryklins porträtt av fältmarskalk Mensjikov är också en av filmens få behållningar. Upon his arrival, Peter built a fortified camp on the Vorskla, km north of Poltava. Det Stora Nordiska Kriget rasar i Europa.


Framför dem brände ryssarna sina egna byar till aska. Det vill säga, det ägde rum på detta datum under förutsättning att vi resonerar som nutidsmänniskor, med dagens gregorianska kalender. Bland annat ligger här en gammal sovjetisk militärbas, ett museum, industrier och bostäder. En järnväg löper också genom landskapet.


Stället har spår efter flera sentida strider. Battle of Neretva is the most expensive motion picture made in the SFR Yugoslavia. It was nominated for the Academy Award for Best Foreign Language Film , the year after Sergei Bondarchuk (playing the role of Martin in Neretva) won the honour for War and Peace.


The score for the English-speaking versions was composed by Bernard Herrmann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg