torsdag 22 mars 2018

Jobb för oss över 50

Fri frakt vid köp över 500kr. Vem kan söka jobb hos oss ? Vi vänder oss främst till de som är över år men även dig som kanske tillfälligt inte har en fot inne på arbetsmarknaden. Så vare sig om du är arbetslös eller om du passerat pensionsålder är du välkommen.


Att söka nytt jobb efter kan kännas som en utmaning, men det finns enkla knep som underlättar för en stimulerande karriär även för dig som är -plussare.

Som uppdragsledare för många av gruppens projekt är du också den som träffar kun och som för processens utveckling framåt. Vi må vara närmare 6anställda – men vi känner oss som en enda stor familj. Med en tro att jobbet är en del av livet strävar vi dagligen efter balans och att skapa något att längta till.


På Trygghetsrådet – som har i uppdrag att hjälpa tjänstemän inom privat sektor att hitta nya jobb – märks det tydligt att efterfrågan är som störst inom offentlig sektor. Offentlig sektor anställer många av dem som kommer till oss och är över år. I en ungdomsfixerad värld kan det vara svårt för en uppsagd -plussare att få nytt jobb.


Men enligt nya siffror från Trygghetsrådet har andelen personer över år som får jobb ökar med fem procent på ett år, skriver Allt för jobbet. Därför är det avgörande för de äldre att verkligen belysa sin personlighet, sitt driv och sin vision.

Yngre har fördelen att inte blir bortsorterade på cv-basis. Personer över år behöver vara mycket mer aktiva i sitt nätverk för att få jobb , säger Katharina Hjorth. Många tror att det är för sent, men vi har coachat många människor över år till jobb. Det är aldrig för sent. Du som blir av med jobbet efter fyllda gör bäst i att kavla upp ärmarna och bereda dig på en tuff match.


Uthållighet och kontakter är det som gäller. Undvik åldersfixerade rekryteringsfirmor och ta direktkontakt med den rekryterande linjechefen. Och det är på grund av åldern. Allt som berör människor mellan och 115! Samtidigt visar statistiken att trenden med ökad efterfrågan på äldre arbetskraft fortsätter.


Vad ska man tänka på om man vill hitta nytt jobb sent i yrkeslivet? Jobzone har idag ca lokala kontor i Sverige och Norge. Alla med stora kunskaper om sin marknad för att vara tillgängliga och skapa de bästa lösningarna för både kunder och kandidater. För först måste Peab jobba färdigt med att ta bort berget.


En ny fabrik av större format kommer att leda till många nya jobb i Uddevalla. Men hur många anställda det kommer att behövas för att driva cementfabriken är ännu för tidigt att tala om, säger Ove Bender. I Västra Götaland har andelen uppsagda tjänstemän över år som fått nytt jobb ökat med procent första halvåret i år jämfört med samma period förra året.

Lediga Över jobb i Sundbyberg på Indeed. På ditt nuvarande jobb : “Du kommer närmare dina kollegor om du intresserar dig för och pratar om deras liv utanför jobbet ”, säger Carter. Med andra ord – se till att inte bli kollegan som bara pratar jobb hela tiden. Visa ett genuint intresse för dem och deras intressen.


Och vem vet, kanske hittar du din nya bästa kompis samtidigt. Inom år kan miljoner jobb försvinna i Sverige när robotar och automatisering tar över , enligt en rapport från SSF, Stiftelsen för strategisk forskning. Sannolikheten att ditt yrke tas över av datorer under de kommande åren (Antal jobb i riskzonen i parentes) 1. Läs mer om rapporten här.


Fotomodeller (79) 2. Om du anställs av MTR, som driver tunnelbanetrafiken i Stockholm, får du en betald utbildning på veckor efter vilken du erbjuds jobb. För mig har en enda termins studier gett nya kunskaper, inspiration och ett nytt, roligt jobb. Men den viktigaste lärdomen är att det inte var för sent.


Jag vill dela med mig av några råd till andra -plussare som vill börja plugga igen: Var medveten om dina drivkrafter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg