fredag 1 juli 2016

Påverka barnets kön

Påverka barnets kön

Påverka om det blir en pojke eller flicka när du blir gravid. Såhär kan du själv välja vilket kön ditt barn ska få. Det finns teorier om hur och när man ska ha sex för att påverka vilket kön barnet kommer att få.


Naturligtvis finns inga säkra sätt att påverka barnets kön vid befruktning på vanligt sätt. Men vissa hävdar att det går att öka chansen att få ett barn av visst kön , t ex en flicka. Observera dock att nedanstående inte är någon vetenskap, utan bara teorier. Igår när jag skrev inlägget om sannolikheten att få tre barn av samma kön så gick snurrade hjärnverksamheten igång rejält och jag började fundera på dittan och datten kring graviditet. Dagens ämne ska handla om sätt att påverka barnets kön #128578; 1. Men jag har alltid drömt om att ha båda, kommer nog att skaffa barn oberoende så hoppas jag har tur!


Om alla är samma kön kanske till och med ett 4e kunde övervägas. Ett barns kön avgörs av X- och Y-kromosomer. En XX-uppsättning gör i vanliga fall att barnet blir en flicka, medan XY gör att det blir en pojke.


Men i Y-kromosomen finns en viktig gen, som kallas SRY, som i sin tur påverkar en annan gen, kallad Sox som är avgörande för om testiklar börjar bildas. Det är dock inte säkert att man kan se barnets kön. Bild och teknik kan spela in och även hur barnet ligger.


I vissa ställningar döljer barnet könet och då går det inte att se. Från vecka så bör de flesta barnmorskor kunna se vilket kön barnet har. Det cirkulerar uppgifter om att det är (finns många olika värden men kan man ofta läsa om) mer troligt att få ett barn av samma kön som föregående barn , men en undersökning som utfördes av US Dept.


Påverka barnets kön

Tidigare barns kön spelar in. Har du två söner eller två döttrar sedan innan? De par som har flera barn av samma kön sedan tidigare får oftast barn av samma kön igen. Varför det är så vet man ännu inte. På senaste tiden har jag sett så många trådar om att påverka att få den ena eller det andra könet ! Flickor är generellt ett par decimeter kortare än pojkar.


Det finns även andra faktorer som spelar roll: pojkar har vanligtvis större huvuden, till exempel. Men det är inte bara separationer som kan skada en anknytningsrelation. Om den vuxne alltför ofta inte svarar på barnets signaler, eller svarar på ett oförutsägbart sätt, kommer anknytningen att påverkas.


En allvarligt skadad anknytning uppstår om anknytningspersonen, som ska representera trygghet, samtidigt utgör ett hot. Miljön i hemmet är en viktig faktor som påverkar barns och ungas hälsa under uppväxten och senare i livet. En god relation mellan barn och föräldrar minskar risken för en rad olika hälsoproblem och riskbeteenden hos barnen. Relationen förälder- barn är därför central för att följa utvecklingen av miljön i hemmet.


Klass, kön och etnicitet påverkar hälsan. Anställningsvillkor Jämlikhet handlar inte bara om ekonomi. Det handlar också om en likvärdig skola, att vi ska ha en demokrati där alla har en jämlik tillgång till makt och det handlar om hälsa. Blivande mammor kan själva påverka sina barns födelsevikt - med vad de äter.


Men riktigt hur maten påverkar beror på om det är ett pojk- eller flickfoster. Nina Jansson vid Sahlgrenska akademin till GT. Men länge har myter växt fram om hur man ska kunna se könet , utan ultraljud.


Som att kolla på formen på magen, hålla en ring i en kedja ovanför magen och se hur den snurrar, och så vidare. Forskare har faktiskt undersökt om det finns några yttre faktorer som kan påverka barnets kön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg