tisdag 12 juli 2016

Leva med narcissistisk partner

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Men hos vissa personer är behovet så stort att de klassas som narcissister. Den kliniska benämningen är ” narcissistisk personlighetsstörning” och en sådan person är i längden olidlig att leva ihop med.


Misstänker du att din partner har denna störning? Håll då utkik efter dessa vanliga tecken som kännetecknar narcissister: 1. Att leva ihop med en narcissist, alltså en person som älskar sig själv över allt annat, kan vara minst sagt prövande. Inte minst för att sådana personer ofta står i centrum och beundras av andra, medan du själv blir osynliggjord och kommer i andra hand.


Du är såklart inte ensam, och det finns sätt att hantera det. Narcissisten är en person som lever för sin image som oöverträfflig. Så fort den villkoras, går det att säga att hen flippar och tar din självkänsla med sig. Att leva med en narcissist brukar beskrivas som att vara en statist i hens liv och inte en egen person.


Föredrar istället att säga: Hon kämpar med en narcissistisk problematik. Då ser man en medmänniska, som har det hemskt jobbigt med sig själv. Uppenbarligen har både den man du lever tillsammans med och min f. Alla försök till att komma nära själsligt bemöts med raseri.


Jag har också att göra med en narcissistisk partner i detta fall en kvinna. Jag känner igen mycket av det som är ovan och i olika andra dokument på denna webbplats om detta. Situationen är nu att jag är verkligen i slutet av min rep och jag märkte också att barnen kommer att drabbas.


Till alla er som levt med partner som har narcissistisk personlighetsstörning, Jag har precis, efter 1 år fått hjälp att förstå varför det varit så svårt att ha att göra med min man. Varför han betett sig så märkligt och irrationellt som han gjort. Om du har haft en långvarig relation med en narcissistisk partner som du i efterhand förstår har bestått av trevligheter och ångest kan du drabbas av en intensiv lust att hämnas på narcissisten. De lyfter dig till skyarna med alla möjliga komplimanger för att en stund senare degradera dig till en looser.


Det är så de fungerar! En person med narcissistisk personlighetsstörning söker sig med största sannolikhet inte till terapi, därför att de inte ser problemet. I alla fall inte i den egna personen. Art BB i Jurva är ett kreativt frukostpensionat kilometer söder om Vasa. Här får gästerna leva med i sexbarnfamiljens vardag, utan tidtabeller och regler, och finna sin konstnärliga sida.


Man behöver inte kunna något, för träsnidarna och konstnärerna Järvinen och Paajanen hjälper med allt som gästen vill göra. Upplever du att din partners ser ner på människor eller är arrogant eller visar bristande respekt för medmänniskor? Ja, det stämmer Delvis Nej. Lever du med en partner som alltid måste ha rätt? Som inte kan erkänna sina brister?


Då är risken stor att han har narcissistiska drag! I relationen med en partner kan narcissisten inledningsvis vara utomordentligt charmerande och karismatisk, för att plötsligt växla till ett obehärskat och kränkande beteende. Du kanske lever med en psykopat eller med en person som har psykopatiska drag. Psykopati är en allvarlig personlighetsstörning. Termen psykopati har en mer än 200-årig historia, men fenomenet är belagt i skriftliga källor sedan flera tusen år.


Leva med narcissistisk partner

Om du har en relation sedan en tid tillbaka med en gift narcissistisk partner kan det vara lätt att fastna i ett destruktivt ekorrhjul som kan pågå länge. En narcissistisk person som kräver uppmärksamhet och prioriterar sina behov går som en pusselbit ihop med en person som bortprioriterar sina behov. Att leva nära n ågon med en narcissistisk personlighetsstörning kan vara oerhört krävande och psykiskt utmattande.


De lever sina liv omslutna i en aura av gränslös framgång, skönhet och makt, med en överdriven kärlek till sig själva. När du var barn kanske det hände att någon köpte godis i form av påskharen eller jultomten – en stor bit choklad inslagen i glittrig folie. Frågan är: hur bör jag hantera en narcissistisk person?


Leva med narcissistisk partner

Glöm aldrig detta koncept. Om någon har en narcissistisk attityd så är det för att personen försöker uppskatta sig själv, men djupt nere är personen rädd att denne inte har något värde. N, utifrån allt som berättas om här ovan så är mitt x en sådan personlighet. Nu har barnen vänt mig ryggen, bor mer hos pappa, han har skaffat katt och dom är mer där nu, vilket smart drag av han, den jäveln.


Barnen vill inte vara med mig längre, dom tycker det är jobbigt att va med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg