onsdag 13 juli 2016

Argumentation förslag

Argumentation förslag

En argumentation är antingen för något eller emot något och innehåller en tes och argument. Jag kan fylla på listan när jag kommer på mer. Tänk på strukturen -- Tydlig tes som stöds av argument. Eventuella motargument som stöds av dina motargument på motargumenten.


Argumentation förslag

Tänk också på att om du inte har powerpoint eller annan digital presentation till det utredande talet så behöver du ha det till din argumentation. Här är alla fakta argument och plånboksargument. Detta är basen, men för att ta höjd i en argumentation måste vi även spela mot de andra sidorna i triangeln. Pathos, handlar om upplevelse. Det är här vi knyter an verkligenheten, livet och det som berör oss mest känslorna.


Jag har en argumentation i skolan tills imorgon. Det finns jätte mycket saker att argumentera om, fråga dina föräldrar om de har något bra förslag ! Något som är mer utmanande är att argumentera för något man inte tror på, det är ofta bra övning på att fokusera på argumentation. Ett förslag är att argumentera mot heliocentrisk, det kan bli ganska intressant.


Hos oss hittar du bland annat metodmaterial för konfirmander, barnverksamheten och gudstjänstlivet. Vi har också dopbevis, biblar och fina presenter för alla. Det finns många olika åsikter man kan välja att argumentera för, och här nedan finner du förslag på ämnen och exempel på vad andra elever presenterat i sina argumenterande texter (och hur de valt att strukturera dem!). Tja nerds, sitter här på svenskan och är tvungen att hitta på något att argumentera om, hoppades att ni kunde hjälpa mig lite?


Nu är det så här att på svenskan så har vi fått en uppgift att vi i fem minuter ska argumentera om ett ämne. Det stora problemet är att jag har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg