onsdag 13 juli 2016

Klädselkod festlig

Klädselkod festlig

För kvinnor innebär det en festlig klänning eller kjol av finare tyg. Längden bör vara under knät men inte hellång. Axlarna ska vara täckta (något som är speciellt viktigt om om bröllopet är i kyrkan).


Klädkod är regler för hur människor bör vara klädda. Reglerna kan variera mellan olika platser och kulturer men är i de flesta fall uppenbara och behöver inte. Klädkoden Kavaj är en mer formell klädkod än Udda Kavaj, och innebär för herrar att man bär kostym. Kavaj för damer är dock inte lika intuitivt. Men så är det självfallet inte idag, utan snarare en kostym i valfri färg och för damen finare än vardag.


Normalt kan man inte använda en Smoking om det står annat angivet, men här, i ditt fall, kan ju begereppet annan festlig klädsel inebära vad som helst. Stor guide till klädkoder på bröllop 1. Förr var benämningen kavaj detsamma som mörk kostym, men idag använder många det för att beskriva en. När männen bär smoking ska kvinnorna bära smokingklänning eller en byxdress.


Smokingklänningen består av en kjol med separat överdel, det vill säga en jacka eller någon annan överdel. Klänningen ska inte vara lika festlig och formell som frackklänningen. Här passar det bättre att bära en klänning med ärmar.


Vi ger råd om vad som kan vara lämpligt för brudpar och gäster att bära beroende på vad som står på inbjudningskortet. Dålig formulering av värdparet tycker jag. Det finns ju lite regler för sådant, och festlig kan ju vara vad som helst, allt är ju relativt. Clowndräkt är ju festligt. Hon: Festlig klänning eller kjol med topp.


Klädselkod festlig

Klädseln bör dock inte vara golvlång. Han: Kostym som är marinblå, mörkgrå eller svart. Vit skjorta samt slips eller fluga i valfri färg, utom svart eller vit, men gärna mönstrad.


Här kan du läsa mer om mörk kostym för gästen. För att vara korrekt klädd ska du även bära slips eller fluga. Vill du hellre ha klänning är den lilla svarta” perfekt.


I annat fall rekommenderas annan festklänning eller dräkt. Tvådelat med festligare överdel med kjol till går också bra. Blusen bör vara enfärgad eller ha ett väldigt diskret mönster och skorna ha stängd tå. Detta är alltså inte läget för att lufta fossingarna med sandaletter. Vid festligare tillfällen kvällstid sitter den långa aftonklänningen bra.


Mörk kostym klänning kvinna, vett och etikett : Mörk kostymklänning är en klänning eller kjol, i valfri färg och mönster. Bärs vid klädsel Kavaj eller Mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg