fredag 29 juli 2016

Holesovice marknad

Holesovice marknad

I Praha – Holesovice finns det ett jättestort marknadsområde som heter Prazska Trznice, Prags saluhal. Många svenskar tycker om att åka hit, saluhallen har t om fått sitt svenska namn – gula marknaden. Smeknamnet därav att de flesta försäljare kommer från en Vietnam. Kul marknad Här finns det mesta! En stor marknad i Holesovice som erbjuder allt mellan himmel och jord.


Bakom den hetsiga Holesovice - marknaden breder den fridfulla oasen Stromovka ut sig med lusthus, fontäner och avskilda promenadstråk. Småfåglar kråmar sig lojt vid den lilla dammen och tystnaden är ofta total, speciellt på vardagar. Under århundraden innan stadsdelen grundades.


Trånga kullerstensgator, maffiga gamla byggnader, slott och historiska broar utgör en mäktig upplevelse för alla typer av besökare. Tjeckiens vackra huvudstad erbjuder också en hel del bra shopping, men det gäller att veta adresserna då det annars kan vara en frustrerande upplevelse att hitta rätt i Prags marknader och butiker. Den största marknaden i staden heter Pragmarknaden och ligger på Holesovice och här säljs allt möjligt från frukt och grönt till begagnade bilar!


Holesovice marknad

Centralt i staden finns det gott om mindre marknader och gatustånd där det säljs lite av varje, ofta hantverk och souvenirer. Utbudet av varor är således brett i Prag och priserna varierar. Sill, midsommarkransar och nubbe i all ära, men det är inte alla som väljer att fira den traditionella högtiden i hemlandet. Fler och fler väljer att.


Korv och ölfri restaurang. Pražská tržnice je památkově chráněný areál nacházející se v jižní části Holešovic v ohybu vltavského meandru. Jedná se o unikátní objekt s. Holesovicka Trznice är i så fall ett namn du ska lägga på minnet. Den Gula marknaden , som finns i ett gammal slakthus, är störst i Prag och här hittar du exempelvis skor, väskor, kläder, porslin och elektronik till riktigt bra priser.


Passa på att pruta ordentligt! Marknaden ligger på Moldaus norra flodbank. Vi hamnade i Holešovice eftersom det var skönt att det var så lätt att fixa med saker här. Vi kände att vi behövde en liten paus efter att levt som digitala nomader i olika länder i ett och ett halvt år.


Holesovice är ett ganska lugnt mysigt område strax norr om stadskärnan men är rik på saker att göra. Däremot ligger klubben en bit ifrån centrum i stadsdelen Holesovice , ta tunnelbanan till Nadrazi Holesovice eller ta en taxi. Shopping Prazska Trznice eller som den även kallas ”Gula marknaden ”. Denna marknad är belägen i ett gammalt slagthus i stadsdelen Holesovice , Prag 1. U Medvidku - Traditional Prague restaurant.


True Czech dishes, excellent beer from our brewery and quality accommodation in a hotel in the center of Prague. Prag är en ganska säker sta där människor känner att de avslappnat kan vandra omkring de flesta tider på dygnet, till och med på de ibland svagt upplysta. Prague Markets A-Z The most famous Prague markets are the Christmas markets and Easter markets, when the city fills with festive delights. Det sägs att ingen stadsdel i världen har lika många krogar per innevånare som denna legendariska och lätt sunkiga arbetarstadsdel. Ultimate downtown SHOPPING MALL.


Information for tourists.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg