torsdag 7 juli 2016

Bjuda på middag till många

Studentmottagning, bröllopsmiddag, släktträff – eller bara en stor middagsbjudning? Oavsett vilken typ av middag det är brukar det vara mycket att ta hand om vid sidan av middagen. Just därför kan det vara skönt att bjuda på en varmrätt som går att förbereda i god tid innan festdagen.


Att bjuda till fest är alltid trevligt och festmaten är ofta ett uppskattat inslag. Här hittar du recept på enkel festmat som passar för många gäster. Ett gott bröd passar alltid bra att bjuda på när det är många kring bordet.

Så som ett lättbakat långpannebröd med honung och en luftig focaccia med smak av rödlök och parmesan – eller ett härligt brytbröd med rosmarin. Har du vegetarianer i sällskapet – gör en vegetarisk middag. Och nej, du behöver inte ta hänsyn till allas preferenser, om det inte finns hälsoskäl till deras sätt att äta och om du känner att det blir på tok för krångligt. Men det är så klart trevligare om alla kan äta allt du bjuder på. Festmat behöver inte vara dyr för att bli lyxig, handla smart och planera dina inköp så kan du gott och väl servera en riktigt snygg festmåltid utan att spendera hela matkassan.


Många fastnar i tanken att äter man middag tillsammans på sommaren, oavsett om det är tisdag eller lördag, ja då måste det grillas! Och självklart finns det mycket got mat att lägga på grillen, men det finns ju så otroligt mycket annan god mat också. Därför tipsar jag om härliga middagar att bjuda på i sommar.


Mina bästa tips om du ska bjuda på en stor buffé för många - upp till - gäster.

Recept, tips och knep för att lyckas från tilltugg till nattamat, dryck och. Men glädjen går absolut inte att ta fel på. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts in i ugnen.


Den har varit med här på bloggen tidigare, men den är helt klart värd att lyfta fram igen! Så ni som inte har gjort den, gör dem! Snabbt, enkelt och gott ska det vara!


Här har vi samlat enkla recept som du kan prova till middag. Middagstips och enkla recept kan man aldrig få för många av. En huvudrätt eller varmrätt serveras ofta som en del av en tvårätters eller trerätters middag.


Här finner du en mängd olika enkla recept på god mat som passar bra till bjudning och fest. Recepten är enkla att göra och många har bilder steg för steg. Kalle får bjuda på middag , nästa McRae på gång, J-WRC-silver tog in Tom K. Annas topplista, både Fiat och Dacia gör WRC-debut i Monte och premiären för Supercupen ställs in.


Eller som det står i ett PS längst ner på Invitationsdepartementets hemsida: Det går inte att like-a sig till ett bättre samhälle. Bjud hem någon på middag idag. Magnus Simonsson kände ingen oro för att bjuda hem en främmande person till sitt hem, berättar han. Jag har sedan länge ett engagemang i couchsurfing-­rörelsen.


Här kommer presenten med goda smaken, vi tänker bjuda er, jag o maken, där ni får komma med tomma magar, och vi båda den middan lagar.

Det här är min ide, kom så ska ni få se. Det är något att glädja magen med. När ut på bio vi ska gå ska du dessförinnan få äta en härlig middag med mig min toppensnäcka - min egen tjej!


Detta är de mest sparade badrumsbilderna på Houzz under året. Creme fraiche utgör en bra bas till dressingen, om man inte vill köra en klassiker med vinäger och olja. Har du förresten provat att röra i lite dijonsenap eller vanlig skånsk senap i vinägretten? Hur gott som helst till kyckling och fisk. Här nedan bjuder jag på de bästa recepten på matiga sallader.


Elisabeth Tarras-Wahlberg: Jag tycker allt beror på hur många du skall bjuda och till vilken typ av fest. Ska du bara bjuda dina närmaste kan du ringa. Pia Sundhage har gjort det som vana att bjuda på någon överraskning vid varje uttagning. När pojken kom in till polisstationen fick befälen tillfälle att bjuda på fika och berätta hur duktig han varit.


Det bjuds alldeles för lite på fest. Och när det bjuds sådär sällan blir det märkvärdigt och lite småjobbigt när man väl ska till. Vi tänkte ändra på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg