tisdag 12 juli 2016

Resilient betydelse

Att investera i resiliens kan därför ses som en försäkring. Genom att skydda kritiska resurser ökar chanserna att klara av chocker – som till exempel översvämningar och stormar. Detta är av stor betydelse med tanke på framtida osäkerhet och begränsad förståelse av den ökade sårbarhet som människans påverkan orsakat.


Begreppet har olika betydelser beroende på det sammanhang där det används och förekommer inom olika kontexter så som, individ-, system-, samhälls- och organisationsnivå. Uttryck med speciell betydelse som inte nödvändigtvis fungerar som ett verb. Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok.

Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för resilient är smidig vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet resilient. Sluta kalla mig resilient.


Jag är inte resilient. För varje gång ni säger ’Å, de är så resilienta ’ innebär det att ni kan utsätta mig för något mer, säger medborgarrättsadvokaten Tracie Washington från Louisiana, citerad i Naomi Kleins Det här förändrar allt. Skapa konto med e-post.


Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto.

Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. Ordet resiliens används bland annat inom samhällsvetenskap och psykologi i betydelsen återhämtningsförmåga och motståndskraft, men det kan också betyda spänst eller återfjädring. Resilience definition, the power or ability to return to the original form, position, etc. Ordagrant betyder det hoppa, studsa tillbaka, från latinets re: åter och salire: hoppa upp. När en tröskel passeras har det stor betydelse för förvaltningen av ett social-ekologiskt system.


Det är därför avgörande att ansvarig instans tar hänsyn till systemgränser och trösklar. Se till att institutionella strukturer matchar dynamiken i social-ekologiska system. Inom psykologin har termen resiliens fått betydelsen återhämtningsförmåga och handlar om just vår förmåga att klara av svåra omständigheter eller påfrestningar. Resiliens är alltså det som gör att vissa personer efter svåra påfrestningar lyckas studsa tillbaka och komma vidare, trots det svåra som de varit utsatta för eller med om. Making Cities Resilient - My City is getting Ready!


The property of a material that enables it to. I mitt tycke är det bättre att hålla sig till ordens ursprungliga betydelse. Dagens populära hopblandning beslöjar tanken och budskapet med osäkerhet och brist på precision. Nedan visar jag med olika bollar och en tving vad som menas med de två olika orden resistens och resilient.


Det finns många tekniska forsknings- och utvecklingsprojekt kring den förarlösa fordonsteknologin men betydligt färre kring vilken betydelse den kommer att ha. Nya teknologigenombrott innebär möjligheter till bättre, smartare och mer hållbara lösningar, men också utmaningar då de onekligen ifrågasätter våra gamla planer och tidigare gjorda investeringar. Den här sidan handlar om förkortningen RC och dess betydelser som Fjädrande kanaler.


Observera att Fjädrande kanaler inte är den enda innebörden av RC.

Pedagogik GR (A), Specialpedagogik med inriktning mot resilienta förhållningssätt i arbetet med NPF , hp Kursen ger dig kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Kursen behandlar inkluderingens möjligheter och svårigheter och lärandemiljöernas betydelse. Social hållbarhet är av avgörande betydelse för det demokratiska samhället och är helt nödvändig ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Ett socialt hållbart samhälle tål påfrestningar, är anpassningsbart och förändringsbenäget ( resilient ). Motståndskraftiga försörjningskedjor innebär försörjningskedjor med hög resiliens, vilket är det begreppet som används fortsättningsvis i denna studie.


Det kan finnas mer än en definition av HAR så kolla in det på vår ordlista för alla betydelser av HARD en efter en. De barn som klarar sig trots alla svårigheter har i engelskspråkig facklitteratur benämnts superkids, stress- resilient eller invulnerables. På svenska har de i litteraturen förutom maskrosbarn, även kallats osårbara barn eller stressmotståndskraftiga barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg