fredag 1 juli 2016

Baka kladdkaka

Den perfekta kladdkakan - hemligheten ligger inte bara i receptet utan också i hur väl du känner dig ugn. Det är konst att få till den perfekta kladdigheten. Här har vi samlat våra bästa recept på kladdiga kladdkakor med både mörk, ljus och vit choklad!


En extra kladdig kladdkaka blir resultatet av den här smeten och chansen är stor att du kommer baka världens godaste kladdkaka. Smaksätt den med det du gillar.

Att baka en kladdkaka kan du göra precis när som helst och tillsammans med vem som helst, för vi tror att nästan alla är lika barnsligt förtjusta i vår svenska storfavorit kladdkakan ! Frestande och chokladstinna recept på kladdkaka hittar du här nedan. Om du försiktigt skakar formen så ska mittendelen av kladdkakan fortfarande vara lite lös. Ställ kakan i kylen i minst timmar eller över natten. Det är då den sätter sig och blir så där härligt kladdig!


Här är Johanna Westmans goda recept ur hennes nya bakbok ”Cookie rookie” – för dig som älskar att baka. För vegansk variant byter du ut smöret mot margarin och mjölk mot mandelmjölk.

Baka kladdkaka till fikat! Här hittar du våra bästa recept på kladdkaka. Kladdig kladdkaka – ett klassiskt och busenkelt recept som aldrig går ur tiden. Passar perfekt som dessert eller lyxigt fika. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller färska bär.


Hur får man till en perfekt kladdig kaka? Om man vill ha en kladdig kladdkaka så ska den fortfarande dallra i mitten om man skakar lite på den när man tar ut den ur ugnen. Ju mer den dallrar desto kladdigare kladdkaka. Vill man ha en extra kladdig kladdkaka ska den alltså gräddas kortare tid i ugnen och hela kakan ska dallra (inte bara mitten) när man tar ut den. Kladdkakan , denna älskade favorit!


Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass. Bästaste bästaste bästaste kladdkakan ! Har bakat den ggr nu och blivit en succe både inom familjen och bland vänner.


Funger helt utmärkt med glutenfritt mjöl också och bara pytte lite mindre socker än dl.

Första kladdkakan bakade hon när hon var år tillsammans med bästa kompisen på hennes lantställe. Varje kväll i en veckas tid bakade de en kladdkaka som de sedan smällde i sig. Det var så revolutionerande gott. Underbar kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna extra höga och härliga.


Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här! En kladdkaka med banan som görs i en mugg och som gräddas i mikron! Jag bakade tidigare något som jag kallar bounytkladdkaka. Botten består av en kladdkaka , som är toppad med en bountymassa, vilken i sin tur är toppad med smält choklad!


Den blev riktigt go men jag tror den kan bli till och med ÄNNU bättre. Riktigt bra recept till 24cm form. Jag har ingen springform att ta av kanterna. Så först satte jag minuter, men. Kolla in vårt bästa recept på en glutenfri kladdkaka och byt ut kakaon till vit.


Vill du baka en glutenfri kladdkaka med vit choklad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg