torsdag 1 mars 2018

Hur är man en bra vän

I detta fall är det vår bästa vän. När vi talar om personliga förhållanden låter empati någon känna sig nära smärtan eller lidandet som en person de bryr sig om upplever. En bra vän kan använda sig av detta när som helst. Han eller hon skulle skjuta sitt ”jag” åt sidan och bibehålla en tystnad full av affektion och. De vet att lyssnande är en generös handling.


De bryr sig mycket om gräl.

Om ens vän mår dåligt ska man ta de på allvar och bry sig, göra vad som helst för att ens kompis ska må bra. Men trots detta och min egen uppfattning om hur jag är som vän så tycks jag inte ha någon koll alls. Det finns inga regler för hur man är en bra kompis, men Farzad har tre enkla tips på vad du kan göra för att vara en bra vän.


Hur många vänner kan man ha,. En , två eller tre nära vänner är lagom. Frågan är bara, hur är man då? Nej, en bra förälder är kärleksfull men kan också förlora tålamodet, skrika och härja, vara orättvis och inkonsekvent och använda tjat, hot och mutor i sin uppfostran.


Kom ihåg att för att få en bra vän måste man själv vara en.

Irene: ”Att bygga upp en vänskap är som att anlägga en trädgår det kräver mycket tid och omsorg. Börja med att själv vara en bra vän. Visa att du tycker om och är intresserad av din vän.


En riktig vän är medveten om att han eller hon inte är din mor, inte en präst och ej heller en psykolog. Så istället för att ge dig en föreläsning om hur du bör agera kommer han eller hon dela svåra stunder med dig på ett enkelt och lugnt sätt. En bästis är någon som man kan tala med om allt, säger Oskar.


Hanna tycker att det är viktigt att man kan lita på sina vänner och anförtro dem hemligheter. Axel anser att en vän ska kunna ge andra beröm. När någon står ensam på skolgården vet en bra kompis hur man ska agera. Det har framkommit att vi har kompisar i klassen som blir retad eller känner sig utanför. På grund av detta bestämde jag och Marina att vi måste ta tag i det och vi har börjat ett arbete om hur man är en bra vän.


Hur underhåller man den och kan man göra slut med en vän ? Vad är vänskap för dig? I Karlavagnen i kväll pratar vi om vänskap - ur alla möjliga vinklar. Vem är din allra bästa vän och varför? Har du kanske mist en vän ? Hur gör du för att vara en god vän ?

Taika har varit en dålig vän och fått en utskällning av sin kompis. Ronja berättar hur hennes dramatiska vän -breakup gick till. Vikten av att ha goda vänner kan inte överskattas, så när du hittar en sann vän , se till att du är en god vän till dem. Läs dessa tio bud en vacker vänskap, så att du kan bli en perfekt vän : 1. Var rättfram, uppriktig och ärlig. En sann vän är någon som du kan gå till för ärliga åsikter.


När man läst boken kan man prata om hur vi i gruppen är olika, några tycker si och några tycker så. Det har hänt att barn låtit som anden och ugglan när de bråkat. Då har jag använt boken som grund för att lösa konflikten. Kopieringsunderlaget ” En ovanlig rast” passar bra att introducera precis innan eleverna går ut på rast. Enligt en kanadensisk studie är det sista en person med låg självkänsla vill höra att hen är världens bästa och att allt kommer bli bra igen.


Hellre vill man att vännen visar förståelse för allvaret i situationen, och ger så kallad negativ bekräftelse. Vänskap och vänner betyder mycket för de allra flesta av oss. De kan vara våra glädjekällor, ge oss en känsla av sammanhang och få oss att må bra.


Mia Törnblom tipsar om hur du bäst sköter om dina vänner – och dig själv. Men vänskap är inte alltid givande. Ta dig tiden att träffa dina vänner , prata med någon utanför familjen om hur du själv har det, sök anhörigstöd via vårdcentralen eller sök stöd via olika stödgrupper som Anhörigas riksförbun riksförbundet.


Hur blir man av med en vän Jag hade inte velat att nån av mina vänner som jag tror är min vän egentligen bara låtsades fast den egentligen inte vill ha med mig att göra. Fyy att behandla sina vänner eller fd vänner på det viset. Om nån av mina vänner hellre vill bryta kontakten med mig så säg det då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg