onsdag 6 september 2017

Båt till balos kreta

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Bekväm avbokning fram till timmar innan din aktivitet — utan konstigheter.


Båt till balos kreta

Synkronisera dina resor med GetYourGuide och hitta oförglömliga upplevelser. Klassad Great av Kunder. Vi förhandlar så att du slipper. Balos Lagoon, Kissamos: Läs recensioner av resenärer som du och se professionella bilder på Balos Lagoon i Kissamos, Grekland på TripAdvisor.


Efter timmars besök i Gramvousa kommer båten att avgå till lagunen Balos , en resa på ca 15min. Besök i lagunen Balos. Frammevid lagunen och beroende på väderförhållanden (eftersom det inte finns någon hamn där) ankrar båten antingen i viken av Gramvousa(Tigani) inom2metereller påmetersdjup.


En dag åkte vi med på en båttur till Gramvousa och Balos Lagoon. Helt fantastiska ställen. Det är en stor båt som får plats med många passagerare. Det kändes ändå aldrig trångt.


På båten fanns det en hel del drick och ätbart att köpa. När man besöker Kreta så är det väl värt att göra en dags tur med båt till Balos Beach. Man tar sig ner till hamnen köper biljett till bad båten. Cretan Daily Cruises, Kissamos: Läs recensioner av resenärer som du och se professionella bilder på Cretan Daily Cruises i Kissamos, Grekland på TripAdvisor. I verkligheten är stranden Balos en tropisk lagun på Kreta ! Balos ligger på nordvästra Kreta , på norra delen av Gramvousa-halvön.


Den magnifika stranden i Balos är inte lättillgänglig. Det enda praktiska sättet att ta sig dit är med båt från hamnen i Kissamos. Varje dag lämnar båten från Kissamos till Balos på morgonen och. För att hitta till rätt bussar, gå till höger när du har hoppat av båten. Busskommunikationerna är inte så bra på alla håll.


Chania till Elafonissi kl. Detta gör Kreta till en utmärkt startpunkt för att utforska både fastlandet och de många vackra öarna. När du anländer till ön Gramvousa kan du antingen bada eller ta en vandring till den venetianska fästningen på toppen av ön. Där har du timmar innan du fortsätter vidare till Balos lagunen som ligger minuter därifrån.


Så snart du är framme vid lagunen kommer du att ha cirka timmar att bara koppla av och njuta. Njut av timmar på Gramvousa innan du fortsätter till lagunen på Balos , som ligger minuter bort. Så snart du anländer till lagunen har du lite mindre än timmar att njuta av området.


Du kan när som helst gå tillbaka till båten för att exempelvis äta eller hyra parasoll om värmen är allt för intensiv. Kreta är vårt tips till dig som vill ha en lugn och lite lyxig semester. Grekiska delikatesser Klimatet på Kreta är enastående, med frodig grönska på våren och varmt i havet långt in på senhösten. Beundra ikonerna i rökelsedoftande små kyrkor. Snorkla i sydkustens badvikar.


Dansa på utomhusklubbar. Från höjden när man kommer till stranden ser det ut som en lagun och mittemot stranden ligger en bergig liten ö som heter Gramvoussa dit man kan simma eller vada och titta på en liten venetiansk fästning. Har varit ett antal gånger till Kreta och det är verkligen ett ställe vi fastnat för. Därför blir det en resa dit även nu i vår, till Platanias. Dock så har vi aldrig varit på den omtalade stranden, Elafonissi som vi funderar på att besöka denna gång.


Någon som varit där och har erfarenheter om. There are 4different plants on Gramvousa, of them endemic to Crete. The Anthemis glaberrima (a type of daisy), the Allium platakisi (a wild onion) and the Silene litegripetala are found only in this area and are protected species. JA - en upplevelse du absolut ej bör missa är den otroligt vackra lagunen BALOS.


Båt till balos kreta

Kreta har ett antal utmärkta hamnar längs dess norra kust, och, tack vare sitt läge i södra Egeiska havet, erbjuder de många vägar till andra grekiska öar och Aten i norr. Fastän Kreta är känd för sina hav och stränder, har Kreta ett mycket kontrasterande landskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg