onsdag 27 september 2017

Puberteten quiz

Me är en sida där du kan göra tester om nästan vad som hellst. Du kan också skapa ditt eget quiz. I puberteten vidgas förhuden längst ut på snoppen.


Det blir oftast lättare att dra den bakåt och över ollonet. Om man är i puberteten och inte kan dra tillbaka förhuden kan man kontakta skolsköterskan eller en ungdomsmottagning. Det finns en salva som gör att förhuden vidgas.

Ibland behöver en läkare operera. Under puberteten så kan killar känna sig som otympliga klumpar och det här är inget som de inbillar sig. Faktum är att kroppen inte växer på ett jämnt sätt under denna tidsperiod och det betyder att en kille som har kommit i puberteten kan ha väldigt stora händer och fötter som kanske redan har nått vuxen storlek medan resten av. Någon gång mellan och år brukar de flesta komma i puberteten. Då utvecklas kroppen från barn till vuxen.


Till exempel förändras rösten och könet och en del får finnar. När du kommer i puberteten och hur du upplever den varierar mycket från person till person. Test deg selv i alle temaene vi har her på ung.


Det er både moro og lærerikt.

Familie, venner og fritid Følelser, identitet og forelskelse Kropp,. Quizlet flashcards, activities and games help you improve your grades. Question: Nämn tre gemensamma saker som händer med tjejen och killens kropp under puberteten.


Detta stimulerar hormonbildning och tillväxt av könskörtlarna, det vill säga äggstockar hos flickor och testiklar hos pojkar. Killar, målbrott, pubertet Broschyren Killar, målbrott, pubertet handlar om vad som händer när killar kommer i puberteten. Kroppsliga förändringar beskrivs, och mer ingående hur könsorganet fungerar. Att komma in i puberteten kan för många vara både spännande och skrämmande. Det händer saker med kroppen som man kanske inte förstår eller känner igen.


När man kommer in i puberteten varierar från person till person och skiljer sig även åt mellan killar och tjejer. Jag längtar efter puberteten ” Mörkare röst, hår runt snoppen och finnar i ansiktet … Jack, 1 har inte kommit in i puberteten än, men han vet vad som väntar. Det är mycket som förändras i kroppen när man kommer in i puberteten. Det är olika för olika personer när puberteten börjar.


Hormoner är ämnen som produceras i kroppen. De påverkar hur kroppen funkar på många olika sätt. Spela spel, ta en quiz och öva biologi. Puberteten är perioden när kroppen utvecklas från barn till vuxen. Välj bland roliga och gratis spel i detta skolämne som passar både hemma och i skolan.


Answer: Både tjejer och killar: får hår på under armarna, hår på och runt könsorganen, får fet hy, får pormaskar, får acne, svettas mer. Når gutter kommer i puberteten er det også vanlig at penis blir stiv.

Prata anonymt med rådgivare och andra ungdomar för att hitta svar på dina problem och frågor. Läs mer om pubertet på Ungdomar. I Newtons serie om puberteten går programvärd Line Jansrud igenom vad som händer i kroppen under puberteten på ett lättfattligt, handgripligt och humoristiskt sätt.


Egentligen vet inte ens forskarna riktigt vad som sätter igång den. Alla kommer in i puberteten vid lite olika ålder, och det finns egentligen inget enkelt sätt att påskynda puberteten. Varje måndag hela läsåret kommer ett nytt quiz med tio frågor, kopplade till aktuella nyheter.


Det är bilder till alla frågor och quizen görs direkt på skärmen. Både skolor och privatpersoner (över år) kan prenumerera på quizen. Nyhetsquizet är en betaltjänst.


Det senaste quizet är från den januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg