tisdag 19 september 2017

Fika till många personer

RECEPT Baka till fika. Att bjuda på gott hembakat fika uppskattas av många. Vi har flera recept på prima fika som är lätt att baka och dessutom passar perfekt att bjuda familjen eller kollegorna på.


Vem gillar inte att fika ? Här hittar du roliga och enkla recept på olika bakverk med mera som passar ypperligt till fikan. Snart är det dags att baka till fikat på jobbet och jag behöver hjälp med recept.

Går den att baka i förväg och frys in så är det pluspoäng. Snälla hjälp meg med något smarrigt. Jag ska alltså bjuda lunch, fika och lite festligare middag inkl.


Jag kan nog begära viss handräckning, men det mesta bör jag kunna fixa själv så att de andra kan repa. Vi har ansvar för fika en vecka var och då innebär det att man ska baka nåt gott i slutet av veckan. Vi ska ha dop nästa lördag och har sedan länge bestämt att vi ska bjuda på någon slags köttgryta med ris, passar bra i vinterkylan tänkte vi och enkelt att laga till många. Det måste räcka till ca.


Här har det rasslat till ser jag :).

Tack för alla fina tips! Folk har redan börjat gå på semester så vi är inte så många kvar på kontoret denna vecka. Coyote - Jag lyckades hitta ditt recept på nätet och det låter lockande.


Om du vill piffa lite extra är färska bär och ätbara blommor perfekta att dekorera med. Jag vet, jackfruit kan vara svårt att hitta. Eller baka pumpa eller sötpotatis, mycket gott!


Hjälp med köttgryta till många Hjälp vad jag är ute i sista minuten. Alla är inte helt överens om varifrån själva ordet “ fika ” kommer från, det finns ett antal olika teorier om hur ordet har kommit till. Enligt Lars-Gunnar Andersson som är språkvetare kommer ordet fika från kaffi, som är ett annat ord för kaffe. Ur det bildades även ordet fik, som vi ofta säger istället för kafé. Sen jag började har personalstyrkan växt från till ca och det enda man pallar med att baka till så många är långpannekakor med ganska billiga ingredienser.


Lite tråkigt tycker jag som gärna spontanbjuder på fika. På en stor arbetsplats jag känner till har de fikalag som man kan gå med i. Yngre personer vill gärna dra ut lite extra på fikapausen. Smålänningarna är snabbast på att fika , där tar en fikapaus i genomsnitt minuter medan västsvenskarna fikar längst – hela minuter.


Att laga mat till många gäster kan vara stressigt.

Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan. Enkla kakor som passar bra att baka till många är efterfrågat. Vi har samlat våra favoriter som alltid är rätt, oavsett om du bakar till ett barnkalas, kollegor. Sallad med färska tomater går snabbt och enkelt att laga till många och blir lyxigt med mozzarella och färsk basilika.


Detta blir mycket billigare än om du köper färdig sallad i påse. Satsa på kalla rätter till buffén som går att förbereda. När man är riktigt många gäster är planering A och O. Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!


Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk chokla till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg