fredag 15 september 2017

Hur lägger man papptak

Takpapp är relativt billigt sett till andra taktyper. Priset för takpapp på ett tak kan dock varierar en del efter vilken typ av takpapp man väljer att lägga , och hur man väljer att lägga sitt tak med takpapp. Det kan finnas flera akitektoniska överväganden att ta hänsyn till när man väljer att lägga takpapp. Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp.


På de olika lektionerna lär du dig både 1-lags- och 2-lagstäckning och vi avslutar med elegant listtäckning.

Många har försökt att själva lägga takpapp på stugan, torpet, garaget eller boden, och de flesta har upptäckt att det inte var så lätt som det såg ut. Här får bra tips och gör det själv instruktioner när du ska lägga takpapp, underlagspapp på taket innan takpannorna. Man bör därför vara försiktig, och göra allt för att maximera säkerheten. Men om man vet med sig att man är någorlunda händig, så kan man absolut hålla kostnaderna nere genom att själv lägga papptaket.


Dock, ju större och krångligare tak man har, desto vettigare är det att anlita professionella takläggare. Kostnaden för ett papptak är dels det du betalar för själva materialet – alltså underpapp, ytpapp, verktyg, övrigt material – samt också arbetskostnaden för en eventuell takläggare. Ska man väl göra det själv, är det på fullaste allvar bättre att man då tar reda på hur man lägger ut takpapp istället.


Det är samma sak när folk försöker kitta eller silikona runt läckande punkter osv.

Om du ska lägga betongtakpannor anger leverantören ett maximalt avstånd mellan bärläkten för olika vinklar på taklutningen. Fäst bärläkt 25xmm med trådspik 75xmm i varje ströläkt. Aug Allt om takpapp och papptak , både underlagspapp och ytpapp, idag något de flesta som ska genomföra en takomläggning måste skaffa. En av de många fördelarna med papptak är att det är den taktyp som är enklast och minst riskabel att lägga själv. Olycksrisken om man försöker lägga plåt- eller tegeltak själv är högst påtaglig.


Vi bygger just nu en gäststuga. Vi tänkte lägga papptak då vi tycker plåt är för dyrt. Jag har försökt hitta information om hur man gör men hittar inte något bra.


Så frågan är, hur gör man ? Just nu är det bara råspont. Ska jag lägga underlagspapp på det och sedan en annan papp utanpå? Vilken typ av papp ska det vara, osv.


Hoppas du förstår hur jag menar, det är inte så lätt att förklara med bara text hur man lagar ett papptak , men den yrkesmålare som du anlitade för några år sedan gjorde förmodligen på detta sätt även han:-) Tyvärr får man leva med att papptak kommer att spricka med åldern, inte så mycket att göra åt det dessvärre. Gamla papptak ska underhållas genom bestrykning för att bibehålla sin täthet. En gammal papp som får en ny bestrykning kan rent tekniskt vara lika bra som en nylagd papp.


Att lägga extra tid på saker som ingen ser och som inte kommer märkas förrän om år, låter onö-digt för många, men nödvändigt för att taket ska hålla så länge som möjligt. På PAPPA TAK AB tummar vi inte på detaljerna.

Vi satsar på långsiktig hållbarhet. Underhåll Moderna papptak är lättskötta tak. Du kan också lägga till uppgifter och länkar för sociala medier i din signatur eller anpassa en av våra fördefinierade temlates. Mer information finns i skapa en signatur från en mall.


Information om hur du lägger till bilder i din signatur finns i lägga till en logo typ eller bild i din signatur. Låglutande tak på träbjälklag är först och främst tänkt som tilläggsisolering av gamla låglutande tak. För att använda lösningarna ska man lägga minst dubbelt så mycket isolering utanpå det gamla taket i förhållandet till det som redan finns.


Då hamnar den gamla konstruktionen i en varm och torr miljö. Lägga själv eller anlita firma? Kostnaden påverkas också av huruvida du anlitar professionella takläggare eller inte.


Att lägga papptak själv är absolut ingen omöjlighet om man är någorlunda händig, och då rekommenderas i första hand självhäftande takpapp. Men även takpapp som spikas fast är relativt enkelt att lägga själv. Hur man ska byta pappen beror på taklutningen och om pappen är spikad eller klistrad fast på. Min sambo lägger papptak å de håller helt klart mer än 15.


I stället för att göra en helt ny pappspänning eller sätta gipsskivor i taket, som man gör vid konventionell rust och då lägga uppskattningsvis tio timmar för det här taket, gick den här enkla lagningen på en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg