fredag 15 september 2017

Skotsk whisky allt om maltwhisky

Om det står en åldersangivelse på flaskan är det den yngsta whiskyn – grain eller malt – som bestämmer åldern. Benämningar på skotsk whisky. Kom in och se andra utgåvor eller andra.


Allt om whisky är tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Oavsett om du är en nybörjare på whiskyfronten eller gillat drycken i många år finns det alltid saker att lära sig.

Enligt brittisk lagstiftning ska en whisky uppfylla tre villkor för att få kallas skotsk whisky. Glädjande nog lever Ellsbergers bok upp till den kaxiga underrubriken – detta är nämligen det mest kompletta verket om whisky som publicerats. Skotsk maltwhisky är en väldigt stark alkoholdryck.


När man har fått smak för det blir smaklökarna mer tillgängliga för dess fylliga, komplexa smaker och dess mjukhet gör den till ett nöje att dricka. Avnjut ditt glas med whisky på ett ansvarsfullt sätt. Om oss Allt om Vin är en sajt som tar ett helhetsgrepp på hela vinområdet. Här hittar du nyheter och får inspiration.


Tester, tips och hjälp att hitta vinet som passar just dig.

Artiklar om hur man kombinerar vin och mat, fördjupning om vindistrikt och druvor, men också om alkoholfria drycker, öl och drinkar. Köp online Skotsk Whisky : Allt om maltwhi. Whiskey , som man vanligen använder på Irland och i USA samt whisky , som övriga världen brukar. Ursprunget för whisky är tämligen omtvistat men det är i slutändan Skottland som brukar kallas whiskyns hemland. Totalt finns miljoner fat med whisky på lagring inom Skottlands gränser!


Det finns dock faktiskt fog för detta påstående. Destilleriet ligger nära Glenrinnes och är känt för att tillverka whisky som är söt och len i stilen. Det drivs idag med en kapacitet på 000liter om året under överinseende av de nuvarande ägarna Pernod Ricard. Om en ålder står angiven på flaskan, till exempel Year Ol innebär det att allt innehåll i flaskan lagrats i minst år på fat. Länge har whiskyn ansetts finare ju äldre den är, men det är en devis som i mångt och mycket håller på att försvinna.


I Lågländerna kännetecknas whiskyn av mildhet och fruktighet. Det mest kända och kanske mest typiska exemplet är destilleriet Rosebank, i utkanten av staden Falkirk. Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier: Amazon. Campbeltown är en ort på Skottlands sydvästra kust. Det är den minsta whiskyregionen.


Skyddsomslag finns i nyskick.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Uppslagsverk om skotsk whisky. Om dryckens historia, tillverkningsmoment, provning och samlande m. Beskrivningar av, och resebeskrivningar till, drygt 2destillerier, förteckning över whiskeysorter.


Uppdaterad och utökad utgåva. Inom de den skotska whiskyn finns ett antal olika sorter, beroende pÃ¥ framställningen och produktionen. Den största delen av all skotsk whisky destilleras först till en s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg