onsdag 26 juli 2017

Skrapa mossa tak

Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Passa på - Gäller hela utbudet. Köp professional stylers här. Sebastian Professional hårvård. Begränsad kampanj - Missa inte.

Unna dig äkta arganolja här. Foundation, concealers, Glow etc. Superrabatt på topprodukter här. Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Kostnadsfri inspektion!


Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Så växer mossa på taket. Allt som ramlar och fastnar på taket , till exempel löv, fågelspillning, frön från träd och pollen, blir till slut gödning – och på så sätt kan mossan börja växa på och efter en längre tid in i takpannorna.

Så tar du bort mossan på taket. Använd en takskrapa och skrapa bort mossan. Praktisk takskrapa av plast som används för att enkelt skrapa bort tjockare partier av mossa och annan påväxt från taket.


Skrapans långsidor har olika profiler, utformade så att de passar de flesta tvåkupiga betongpannor. Alternativet är att stå på stege och skrapa ner mossan mekaniskt. Det är särskilt fördelaktigt i de fall där du har ett brant tak eller av andra skäl inte vill vingla på taket. Nelson Garden har utvecklat en ny takskrapa med teleskopskaft som ger dig en räckvidd på meter. Idealiskt redskap om du vill skrapa bort tjockare partier av mossar och andra påväxter från tak och takpannor.


Vill du skrapa ner grenar, frisbees eller någonting annat missplacerat går det minst lika bra. Sprutade alla tak förbyggande ca 1kvm (1kvm betongpannor kvm plast kvm plåt 30kvm papp). Praktiskt teleskopskaft av aluminium för att få ökad räckvidd. Skaftet passar till Nelson Gardens Takskrapa.


När det samlas löv, mossa och barr på taket kan de ge upphov till vattensamlingar och så småningom fukt och läckage. Därför är det viktigt att få bort allt från taket som hindrar regnvatten från att rinna fritt. Du kan spola rent taket med en vattenslang, använda en lövblås eller sopa bort det som samlats där med en piasavakvast. Det här verktyget förenklar ordentligt när du ska ta bort mossa och skräp från taket.


Den tunna mossan på 3-millimeter är svårare, den kan ge med sig efter regelbundet sopande under ti alternativt använder man någon typ av bekämpningsmedel på den tunna mossan efter att man sopat ner allt annat med Taksopen.

Hej jag hade en massa mossa på taket , faktum var att jag funderade ett tag på att byta tak. Vi i villa om ett företag som behandlar tak. Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. På det sättet kan du skrapa taket från marken.


Glöm inte att rensa takrännan från mossa ! Taket kommer att bli rent men det förhindrar inte att ny mossa börja växa. Mossa är naturlig, och den kan bidra till att takpannor spricker när frosten kommer på grund av att de absorberar fukt. Används för att skrapa bort mossa och annan påväxt från taket. Längre ner på sidan hittar du många länkar till återförsäljare för att köpa billiga takskrapor och andra hjälpmedel för att ta bort mossa och annat skräp från taket.


I dag ägnade vi dagen åt taket. Vi bor i sutteränghus så ena sidan av taket (söderläge) blir väldigt svårt att nå, men vi såg att på den sidan fanns nästan INGEN mossa alls, men på norrsidan var det desto mer. Jag fick vara den som gjorde jobbet då sambon inte gillar höjder, det gick jättebra. Mossa på taket kan förhindra takets funktion och förstöra dina betongpannor.


Spola alltid vatten uppifrån och nedåt på ett tak. Se till att rensa takrännan när du är klar för att undvika. Tak GTi kan användas på alla sorters takmaterial.


Det etsar inte glasrutor och missfärgar inte. Skrapans raka kortsida är till för takets plåtdetaljer och den taggiga kortsidan ruggar upp de partier av mossa som inte lossnar. Fäst skrapan på vårt teleskopskaft för ökad räckvidd och gör allt arbete från en tryggt placerad stege. Alltså är det viktigt för takets bästa att man inte tillåter mossa att växa där. Det finns dock i dagsläget inget mirakelmedel mot mossa på tak , utan det är den gamla hederliga metoden som gäller – att utrustad med en färgskrapa eller dylikt tillhygge bege sig upp på en stege eller taket självt och skrapa bort mossan.


På branta tak är det oftast mindre mossa eftersom regnet lättare och snabbare rinner ner än på ett tak med mindre lutning. Skrapan får inte vara av ett material som skadar takpannorna. Jag har själv nyligen köpt bensaltensid och sprutat ut med en begagnad takGTI-flaska, men jag har en känsla av att verkan blir bäst på tak utan tjocka mosslager.


Har inte mossan släppt om någon månad blir det propplösare (natriumhydroxid) i stället, enligt tips i någon annan tråd här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg