måndag 31 juli 2017

Hur laga vävspänt tak

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Boka Lagas Aegean Village och spara upp till med Agoda!


Jag har specialiserat mig på vävtak av flera anledningar.

En av dem är att jag personligen tycker att vävtak är mycket vackra tak , samt att det helt klart blir en mer harmonisk akustik i de rum som har vävtak. En annan är att de håller nästan hur länge som hälst såvida de inte utsätts för yttre åverkan. I vardagsrummet är taket vävspänt med två stycken skador (hål) i. Rummet är kvm och taket är jättefint förutom skadorna. Alla säger att det inte går att laga ett vävspänt tak , men är det någon här som vet en metod?


Det behöver inte bli perfektionistiskt fint, men i alla fall hyfsat. Vävtak - laga eller ta ned? Vävspänt tak eller byta till gipsplattor?

Laga papptak Svar på frågor om papptak. I två av rummen har pappen spruckit rejält nu i vinter. Det ena taket lagade jag med hjälp av en gammal yrkesmålare för flera år sedan. Hur lagar jag sprickorna? Så reparerar du mindre hål och sprickor i väggar och tak - Duration: 1:52.


Vi funderade på om vi skulle riva ner allt och spänna om. Men så blev vi övertalade av Latheten. För att sätta ett helt nytt tak skulle alla lister behövas plockas ned och taket är fullt av vinklar, vrår och höjdskillnader. För att förenkla restaureringen tänkte vi prova att laga hålen och sprickorna i stället.


Beroende på hur skadan ser ut så kan man med fördel laga det vävspända taket eller väggen. Skadan frilägges och löst material plockas varsamt bort. Det trasiga området makuleras med speciell makuleringspapp som flossas för att erhålla en osynlig lagning.


Olika metoder används med avseende på skadans utseende. Vissa delar av taket är plåtbelagt men den. Takplattorna ska bytas och takkant och kanske rännorna också bytas.


Det gäller byte av tak råspånt papp läkt och tegel. Tag bort gamla takskivor, eller, om taket är vävspänt , som här, börja med att skära ner taket.

Glöm inte att ta bort lysarmatur innan du börjar skära! Takskivorna bör monteras i samma riktning som eventuella golvbrädor, parkett eller längs med ljusets fall in i rummet. Planera hur skivorna ska sitta.


Vilken typ av färg, hur gammal är den och hur många lager. Det är svårt att lämna garanti på lagning av gamla vävspända tak men kan ändå vara värt att pröva. Karin har rivit ner skivorna i taket i saln i Lunna, där under var ett vävspänt tak men det var inte helt intakt. Våra är riktigt fina fortfarande, men jag tycker att de är väldigt opraktiska - just med tanke på att man inte kan skruva upp nåt i taket.


Vet att det finns åtminstone två olika sorter. Ett som är vävspänt med nån typ av juteväv, som sen är målad (har vi). Jag vet att man kan laga såna tak med gasbinda som man målar fast. Ledande tillverkare av Tak.


Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik.


I den här artikeln hittar du tips om vad du bör tänka på när yttertaket läcker. När skadan redan är skedd och taket släpper in vatten i bostaden, bör du handla snabbt för att förhindra ytterligare förödelse. Du bör också genom att göra regelbunden översyn, vara uppmärksam på även små förändringar. Det spricker lite här och där.


Jag undrar om det finns något enkelt sätt att laga detta. Har ett vävspänt tak där färgen successivt spricker sönder. Taket är tidigare målat med en oljefärg på limfärg. Räcker det att med att lägga på lite målarfog?


Vi har ett vävspänt tak som fått en spricka. Så här såg taket ut i vår hall för några dagar sedan. Men det kan även hända fast man målat med oljefärg i kritetak, det kan helt enkelt ha blivit för många lager färg och för tungt för.


Ett av taken har en reva som vi tänkt laga med tunt papper och. Pappväggar och tak som skadats eller blivit bubbliga kan lagas ersättas med ny papp. Lappa ihop den så snart som möjligt. Se hur snabbt och lätt det går i den här videon. Sprickorna uppstår när byggnaden rör sig eller sätter sig.


Men ta det lugnt – taket är inte fördärvat och det ramlar inte ner. För det mesta är det mycket lätt att laga sprickorna och. Det finns två, kanske tre, pappspända tak i huset. Det är viktigt att den rörs om ett par gånger innan för annars är det nästan bara lösningsmedel du penslar ut på taket.


Snåla inte utan smeta på. Lägg väven på takmassan. Vi vill inte att det ska växa mossa på nya taket så önskar. Funderar på att köpa ett hus som behöver ny ventilation och tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg