fredag 7 juli 2017

Rhodos stad sevärdheter

Lågpriser på hotell i Rhodos stad. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Fantastiska Erbjudanden i Rhodos.


Rhodos tillhör ögruppen Tolvöarna, och är den största bland dessa båda till befolkning och yta.

Den största staden på ön heter också Rhodos , vilket kan ge upphov till en del förväxlingar. Det behövs bra många dagar för att lyckas se alla sevärdheter och besöka stränderna, så det blir aldrig tråkigt här. Jag har själv bott på Rhodos i cirka månader totalt under två somrar och jag tänkte därför dela med mig av mina bästa tips när det gäller Rhodos sevärdheter och saker att göra på Rhodos. Rhodos vattenland är en av Europas största vattenparker och passar både stora som små. Taxi dit kostar ungefär euro.


Man kan också hyra moped eller bil och köra dit på egen hand. Om du vill vandra på muren kan du göra det måndag–fredag kl. Turen kostar euro och utgår från Stormästarens palats.

Utanför murarna ligger Monte Smith, Rhodos Akropolis, med storslagen utsikt över staden. Många förstagångsbesökare kommer hit då staden erbjuder allt från avkopplande stränder till dans, musik och underhållning ända in på småtimmarna. Under ditt besök rekommenderas det att du beger dig till gamla stan. Rhodos stad får du inte missa Riddargatan, eller Ippoton Street som den heter. En miljon besökare tar sig årligen till Rhodos som är Greklands fjärde största ö. Här skiner skiner solen 3av 3dagar och mycket handlar om sol, bad och tzatziki, men inte allt.


Läs riktiga recensioner - boka nu! Boka resan med Apollo - just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Avståndet till den internationella flygplatsen är knappa km. Guide till grekiska ön Rhodos. Ixia är ett av de populäraste och mest kosmopolitiska turistmålen på Rhodos.


Rhodos tre vackraste sandstränder, tavernor, hotell och mat. Det är ett nybyggt område som ligger cirka fyra kilometer från staden Rhodos. Området kännetecknas av sina många hotell, där tanken är att med hög service erbjuda gästerna allt de behöver under ett och samma tak. Helios är ett hotell med ett bekvämt och centralt läge i Rhodos stad.


Här bor du på gångavstånd från stadens sevärdheter och badplatser. Du kan boka rum eller lägenheter om du föredrar självhushåll på semestern. Här finns det också både frukostbuffé och bar.

Rhodos har många fina stränder och de är alla en del av Rhodos sevärdheter. Både stranden nedanför staden och den vackra Akropolisklippan ovanför lockar långväga gäster hit. Något man får vara beredd på är att det alltid är väldigt mycket folk där. Då tänker jag framför allt på Gamla stan som har en väldigt gammal ringmur och ett slott.


Mycket är välbevarat och innanför de höga murarna är det som att åka tillbaka i tiden när man promenerar längs de smala gränderna och kullerstensgatorna. Gamla staden i Rhodos , öns största stad med samma namn som ön, är Europas största bebodda medeltida kärna och finns klassad på Unescos världsarvslista. Rhodos passar alla – här hittar du fina stränder, livligt nöjesliv och idylliska små byar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg