måndag 31 juli 2017

Ersättning spotify stim

På vår sida för streaming- och minutvärden kan du se några konkreta exempel för hur mycket pengar du får från bl a Spotify. T ex ger premiumabonnemanget mer intäkter – men gratisabonnemanget har fler lyssningar. När din musik spelas i radio och tv får du ersättning per spelad minut.


Ersättning spotify stim

För streaming får du ersättning per lyssning. På den här sidan hittar du Stims. Spotify Premium, Spotify Free och Spotify Business. Premium och Free riktar sig till privatpersoner, där Premium är betaltjänsten och är fri från annonser, medan Free är gratis men finansieras av just annonser. Men så är sällan fallet.


Samtidigt innebär systemet stora kostnader för Spotify. Ersättningen baseras på i vilket land som låten spelas. I Sverige betalas ett högre belopp ut per spelning än till exempel i Ukraina. Hur får jag ersättning från Stim ? Fler frågor om musik online och digitala musiktjänster.


Stim och arv, skatt, moms och fullmakt Här kan du läsa mer hur det fungerar med skatt, moms, fullmakt och arv relaterat till Stim. Stims fördelningsregler När du anmäler ett verk till Stim , och inte själv fyller i några andelsprocent görs fördelningen enligt Stims. Detta gäller också upphovsrättsliga ersättningar från STIM och BUS. Jag får en ganska detaljerad avräkning med vitt skilda belopp per stream, fast utan att det närmare anges varför det står olika. För det utgår en ersättning som betalas av elektronikföretagen som säljer produkterna som används för kopiering, inte konsumenterna.


Dock varierar ersättningen beroende på användares abonnemang. Det enligt ett meddelande som i går skickades till Stims 86. Eftersom det inte går att räkna på brukar det tyvärr bara sluta i spekulationer – men nu finns äntligen svaret. Svenska musikbyrån STIM har nyligen visat upp statistik över hur mycket så kallad STIM - ersättning de betalar till artister vars musik spelas upp i tv, på radio och på streamingtjänster som Spotify. Stim hävdade att Spotifty inte betalat de utställda fakturorna.


Meningsskiljaktigheterna berodde på olika uppfattningar om avtalsvillkoren. Därför är det inte ett minutvärde, utan ett värde per stream. Klippt från listan som stim skickar ut!


Stim representerar upphovsmännen som skriver text och musik. Därför måste den som spelar musik i sin verksamhet betala till båda organisationerna. Sami och Stim vore en organisation skulle kostnaden inte bli mindre för dig som musikanvändare, eftersom det är två olika rättigheter och rättighetshavarna har rätt till ersättning var för sig. Radiokanalerna betalar sämst Sämst ersättning fick artisterna när deras musik spelades på den numera nedlagda radiokanalen East FM, där STIM betalade ut öre per spelad minut.


En peng från Stim , som hyser alla upphovsmän, och en peng från skivbolaget som ersätter artisten. Ett exempel på ackumulerade inkomster i näringsverksamhet kan vara om du arbetat i flera år med ett enda uppdrag och får hela ersättningen när uppdraget är utfört. Avsikten är inte att ackumulerad inkomst ska komma ifråga i någon större omfattning i näringsverksamhet.


Stim har ju mer hand om att ersättning kommer till dig ifall låten spelas på radio eller tv i Sverige och andra länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg