fredag 7 juli 2017

Fästa i gipstak

Detta gäller bland annat klädstänger, tunga lampkronor, skåpsinredningar och rejäla bokhyllor. Ska sätta upp en lampa i gipstak och funderar på vilken infästning som är bäst att använda. Det är inte lätt att fästa en vanlig skruv i en gipsvägg. Vill man vara säker på att det man sätter upp sitter kvar, måste man använda speciella pluggar och skruvar som passar till gips. Det finns många olika sorter på marknaden, men här har hantverkaren valt ut dem han tycker är bäst.


Fästa i gipstak

När du skall fästa upp någonting på gipsvägg görs detta enklast och säkrast med träskruv i en bakomlig-gande regel. Knacka på väggen och lyssna dig fram till var reglarna finns. När du hittat en regel kan du mäta ut var de andra finns. Jag har köpt en ny taklampa till köket idag och behöver en krok mitt över bordet vilket självklart inte sammanfaller. Infästning Mot stålreglar används skruvar.


Ett tips är att köra med en liten borr först för att sedan gå upp en storlek till innan borren som är samma storlek som pluggen används. Därefter fäster du lampkroken i pluggen. Taket är dock ett snedtak som möts i vinkel i mitten så att säga, och innertaket består av gips. Där väggen skall gå finns det inga träreglar bakom gipset att fästa själva takregeln i. Fästa i väggen Vill du montera projektorn i väggen, eller en möbel, gäller det återigen att ta reda på vilket underlag det är – gips, trä eller liknande, och välja skruvar utefter det.


Fästa i gipstak

Tänk också på att det krävs lens shift om du placerar den snett i förhållande till duken. Då våra Hur gör snickaren-filmer är flera år gamla, finns det möjlighet att de regler och byggmetoder som tillämpas i filmerna inte är aktuella idag. Gardiner i vardagsrummet ger skydd mot insyn och stänger ljuset ute. Dessutom dämpar de buller utifrån och bidrar till att hålla kylan (eller värmen) ute. Det vanligaste sättet att hänga upp gardiner på är med en skena av aluminium eller annan metall som fästs i väggen eller taket med hjälp av beslag.


Ska kolla in monteringsstången, annars borrar jag bara och skruvar fast expandern, lossar skruven och skruvar fast prylen. Ibland så händer dock det tragiska, att man som sagt drar runt innan expandern fäst på baksidan, och ibland så verkar den expandera fel, så när man ska skruva i skruven igen så går det inte. Under veckan som gått fick vi en fråga på om vi hade något att fästa en projektor i ett konferensrum med ett undertak som innertak. Vi har själva en projektor i vårt konferensrum, där vi hängt upp projektorn i undertaket. Därför tänkte vi tipsa vidare till er som läser detta.


Tack för ditt intresse! För att slutföra registreringen ber vi dig att bekräfta genom att klicka på länken i det mail som har skickats till dig. För den som skaffar rätt plugg och gör riktiga infästningar blir resultatet hållbart – oavsett material. Med rätt plugg och skruv går det i princip lika bra att fästa i gips som i hårdare material.


Bakom tapeten är ofta en utmaning för den som vill hänga upp en tv eller fästa en hylla. Sätta upp fläkt i gipstak Hej. Det är så att jag ska hänga upp en takfläkt i taket med en stark och tjock krok som är rund och var bered på det men när jag trodde att taket var betong så visade sig att taket egentligen var gips eller annat då jag testade med att banka med kvasten och det hördes. Jag undrar var jag kan hitta speciella takfästen att fästa gardinstänger i taket med?


Sedan använder du betongplugg och kroken. Hållaren fästs med skruv oc. Tavelkrok Apponwall Slipp borra i betong! Häng tavlan snabbt och enkelt. Svensk innovation och svens.


Nedpendlat undertak med gipsskivor eller akustikskivor monterade på Gyproc GK upphängningssystem, av bärprofiler och tvärprofiler i stål. Vare sig du ska hänga upp saker på väggen eller fästa en hel gipsskiva så lönar det sig att tänka efter före valet av skruv. När du väljer längd på gipsskruv, så tänk på att skruven ska vara dubbelt så lång som materialet den ska sitta i. Tänk på att sätta reglar längs väggarna så att det finns något att fästa taklisterna emot. Handsåg, fina sidan av takskivan upp. Elektrisk sticksåg, fina sidan av takskivan ner, om inte det sitter specialblad i sågen.


Cirkelsåg, fina sidan av takskivan ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg