torsdag 20 juli 2017

En krönika om kärlek

Men kärlek är ju mer än så. Det handlar inte bara om kärlek till sin partner eller partners. Utan även till sin kropp, sex, sina vänner, till främlingarna runt omkring.


Men allra viktigaste: till sig själv. För det enda man kan veta riktigt säkert är att du kommer vara med dig själv för resten av livet. Här, spirar romantiken.

En ung gymnasist förälskar sig i en rikemansdotter. Hans mor och hennes far ser med oblida ögon på den osäkert framväxande kärleken. Studenterna Witek och Alina möts i det polska Litauen några veckor före andra världskrigets utbrott. De förälskar sig häftigt, men Alinas föräldrar. Du kan inte vara fotbollsproffs över en natt och du kan inte bolla en relation felfritt över en natt heller.


Välkomna diskussioner, olikheter och konflikter. Se de som utmärkta tillfällen att göra om och göra rätt. Låt misstag skapa den bästa versionen av dig själv och lita på att hen du vill leva med kommer att försöka göra.


Polen strax före andra världskrigets utbrott.

En student möter en flicka och de beslutar sig för att rymma och dö tillsammans, men kriget kommer närmare. Redan för 4år sedan skrevs den kärlekspjäs som än idag måste anses som världens mest kända. Det är en tragisk berättelse om kärleken mellan två personer som är så stor att de inte kan tänka sig ett liv utan varandra.


Det finns blott ett land där en polack kan känna sig lycklig. Det förblir alltid oskuldsfullt och rent, som den första kärleken. Med detta citat inleds Andrzej Wajdas film En krönika om kärlek.


En krönika som handlar om förbjuden kärlek , eller förbjuden frukt som eleven uttrycker det. Här resonerar eleven kring vad som kan stå i vägen för kärleken o. Men För dig naken är inget narcissistiskt porträtt om den lidande konstnären, det är en film om kärlek kort och gott. Lerin har aldrig varit riktigt kär och är inte säker på om han ens kan bli det.


Genom nätet får han kontakt med Junior från Brasilien – en annan ensam själ på andra sidan jordklotet. Krama Mig publicerar krönikor om kärlek och relationer och tänkvärda reflektioner om vad som är viktigt i livet för att skapa sunda förutsättningar till bra relationer. Läs publicerade krönikor av fristående krönikörer och skribenter – gå direkt till Krama Mig´s krönikörer. Sanna historier väcker intresse. Om du får i uppdrag att skriva en krönika om förkylningar för en apotekstidning, så se till att gräva ur din egen förkylningshistorik.


Driver du ett företag kan du samla historier ur ditt liv, eller ur kunders liv. Som om det är okej då. Och jag tänker: En flicka som lär sig av vuxna att våld är ett uttryck för kärlek , vad tar hon med sig till sina relationer som vuxen?

Vad tar pojken som slår med sig? För ganska många år sedan blev jag misshandlad av min dåvarande pojkvän. Hade denna krönika publicerats i en tidning tror jag att det hade blivit en del debatter eftersom krönikören är väldigt rak på sak, slutet där det står att man inte kan köpa kärlek men att lycka går att köpa kan till viss del stämma. Men hur mycket pengar man blir lycklig av beror från person till person. Låt oss vara ärliga, att göra en livsförändring är inget enkelt eller något som sker över en natt.


Men om du, som jag, känner att du hittills i livet inte har känt kärlek till dig själv, hitta det som gör dig varm om hjärtat, det som ger ditt liv mening och ge det all näring det kan få. En del påstår att sådant beror på att man egentligen inte är redo för en relation och därför omedvetet ger sig in i omöjliga kärleksprojekt. Men den förklaringen har jag aldrig tagit till mig. Att finna ömsesidig kärlek tror jag mest handlar om att råka vara på rätt plats vid rätt tidpunkt i rätt sinnesstämning.


Kärlek börjar med kärlek , punkt. Men tänk på alla de flickor som aldrig får höra det. Alla de flickor som hela tiden bara hör att kärlek börjar med bråk och att det är okej för pojkar att slå flickor. Självklart kommer de då associera kärlek med vål och då inte reagera lika fort om de befinner sig i ett våldsamt förhållande. Krönika : Förbjuden kärlek Svenska 2. Hur man skriver en krönika.


Jag får mail nästan dagligen av er där ni undrar hur man skriver en krönika. Några av er ska skriva en krönika i skolan, andra är sugna på att försöka skicka in sina texter till en tidning. HÄR har jag skrivit kort om hur man kan gå tillväga för att bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg